Карантин показав, чи готове Закарпаття до розвитку внутрішнього туризму

Карантин показав, чи готове Закарпаття до розвитку внутрішнього туризму
Така теза прозвучала сьогодні під час засідання Ужгородського прес-клубу.

 

На питання журналістів про те, що відбувається зараз в галузі туризму, чи переорієнтувався український споживач на внутрішній відпочинок і яких втрат зазнала галузь через пандемію, Дмитро Нальотов, голова підкомітету туризму Верховної Ради, відповів, що підсумки ще рано робити, бо зазвичай вони за результатами року, але окремі тези вже можна озвучити.

Перше: час пандемії – це стовідсоткові втрати для туризму.

Друге: вітчизняний споживач переорієнтувався на внутрішній ринок, це ми вже бачимо. Але ця ситуація показала інший бік медалі.

З  одного боку, як прозвучало під час прес-конференції, ситуація з пандемією дасть поштовх для розвитку внутрішнього туризму, а з іншого – боку показує, що наша інфраструктура до нього не готова.

«Ось подивіться, що відбувається зараз: Синевир потерпає від перенасичення, численні гості приїжджають сюди – і що бачать? Не вистачає сервісу, парковок, вбиралень, словом, елементарного! А це лише перші хвилі пересування в межах України, і так не тільки на Синевирі», - додав Нальотов.

Голова ЗТО Федір Шандор додав:

«Закінчиться велике будівництво, з’являться по Україні і на Закарпатті зокрема дороги. А  далі що? Ну, доїхали до Синевира туристи чи до іншого об’єкту – а там ні парковки, ні туалетів, нічого нема… Дорогу створили, а вона нікуди не веде, ось у чім біда».

На думку фахівців, над цими питаннями слід працювати комплексно. І не зволікати, якщо ми не хочемо втратити шанс.

Нагадаємо, сьогодні в Ужгороді були озвучені результати вчорашнього круглого столу «Туризм: посткарантинні наслідки та концептуальні напрями розвитку туристично-рекреаційної сфери Українських Карпат».

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

07 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів