Жіноча шпаргалка: 5 найпопулярніших міфів про косметику

Жіноча шпаргалка: 5 найпопулярніших міфів про косметику

 

Косметики настільки багато, що голова йде обертом. Яку краще вибрати — органічну, натуральну, чи може корейську? Ми вирішили допомогти у всьому вам розібратися і розвіяти декілька популярних міфів про засоби для краси, інформує Ukr.Media.

SLS SLES — небезпечні

Всі ці страшилки про шкоду SLS дуже перебільшені. SLS SLES — це поверхнево-активні речовини, які допомагають шампуням і гелям для душу намилюватися. За останні роки неодноразово говорили, що вони небезпечні, бо можуть викликати жахливий свербіж. Можуть, але якщо не змивати їх більше доби.

Навряд чи хтось залишає шампунь на волоссі. Концентрація цих речовин у засобах настільки мала, що вони не можуть завдати тієї шкоди, яку їм приписують. Звичайно, вони підходять не всім людям. Хтось може мати негативну реакцію на шампунь з SLS, як і на будь-який інший продукт.

Усе натуральне — найкраще

Якби це було так, то прилавки з косметикою вже давно спорожніли б. Так, іноді зробити маску з кокосового масла або алое — це відмінна ідея. Але не замінювати все handmade-баночками, адже надворі 21 століття. Хіміки і дерматологи не даремно працюють над створенням доглядових засобів. На виробництві все максимально безпечно і стерильно.

Вдома ви такого точно не доб'єтеся. Тому така косметика — рай для бактерій. І не дивуйтеся потім, звідки у вас взявся той прищ... Натуральна косметика також може викликати алергію через ефірні олії у своєму складі.

Корейська косметика крутіша за іншу

Вона і правда класна, всі ці милі баночки... але існує одне "але". Наш тип шкіри та азіатський дуже сильно відрізняються. У азіатів шкіра більш щільна і схильна до висипань. Тепер не дивуйтеся, чому корейська пінка для вмивання так сильно сушить вам обличчя.

Те ж саме стосується і волосся. У нас вони тонкі і пористі, а в азіатських дівчат більш щільні і жорсткі. Їм необхідно значно більше силікону у складі догляду, щоб волосся виглядало гладкими і блискучими. Ваші локони після такого шампуню і бальзаму ризикують перетворитися в похмурі бурульки.

Кінський шампунь

Ви реально вірите в те, що такий шампунь зробить з вашого волосся кінську гриву? Коні і люди — абсолютно різні. Коні мають інший тип шкіри і структуру волосся. Та й голову їм потрібно мити в 2-3 рази рідше, ніж людині. Кінська грива більш товста і суха. Вона не йде ні в яке порівняння з нашими волоссям. А шкіра жирна і набагато щільніша.

Тому виробники додають в кінські шампуні більше лугу, щоб засіб добре промивав гриву, а також величезну кількість дьогтю від паразитів. Такий коктейль може викликати лупу і навіть себорею у людини. А ще шампунь сильно пересушить вам довжину. І волосся буде схоже на сіно... Використовуйте тільки ті шампуні, які створені для вашого типу волосся і продаються в магазинах.

Разом із ковбаскою...

Ви зберігаєте свою косметику в холодильнику, а потім страждаєте від того, що тональний крем наноситься якось не так? Діставайте швидше свої бідні тюбики з Нарнії. Всі необхідні умови зберігання вказано на упаковці. І якщо там написано, що крем або туш можна зберігати при +25 с°, то це правда. А через постійний перепад температур косметика дійсно може зіпсується. Найчастіше це відбувається з ВВ-кремами. Вони просто розшаровуються.

 

18 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів