Ужгородські студенти і школярі хочуть створити репетиторський центр

Ужгородські студенти і школярі хочуть створити репетиторський центр
Ужгородська команда молодих активних людей прагне створити репетиторський центр “Гречка” в Ужгороді. Уявіть, що в одному осередку відбуваються уроки з різних предметів для ЗНО, а водночас тут організовують творчі курси, мистецькі вечори, кінопокази.

 

Про ідею Varosh розповідає одна з ініціаторок Емілія Бровді.

Задум виник у чотирьох однодумців. Це студенти УжНУ Володимир Попович, Тетяна Гичка, Галина Гичка та учениця 11-го класу ЗОШ № 4 Емілія Бровді. Їх об’єднує громадська діяльність, а також участь у програмі “Будуємо Україну Разом”. Хлопці і дівчата надихнулися створити репетиторський центр “Гречка”, де викладатимуть саме студенти з різних факультетів. Важливо, що в команді – студенти і школярі – адже вони розуміють потреби двох цільових аудиторій – університетської та шкільної.

Для втілення задуму потрібне приміщення і відповідні компетенції. Молодь хоче запросити кращих закарпатських учителів та викладачів, які провели би тематичні тренінги для студентів – майбутніх репетиторів. Хочуть залучити, до прикладу представників Ужгородського національного університету, приватного ліцею “Гірчичне зерно”. Також йдеться про додаткове навчання із психології, педагогіки, тайм-менеджменту. Усі охочі студенти зможуть пройти тренінги, за результатами яких кількох кандидатів запросять до співпраці.

Планується, що на одній території в будні будуть заняття із предметів ЗНО: української мови та літератури, англійської, історії, хімії, біології. Викладатимуть студенти з різних факультетів, які пройшли додаткову підготовку у педагогів-практиків. У вихідні центр може перевтілюватися у простір неформальних освітніх заходів, кінопоказів, мистецьких вечорів тощо. Також є думка про різні творчі курси: вишивання, малювання, антистресових практик.

Навчання для школярів буде платним, однак суттєво дешевшим, ніж зазвичай на ринку. У кожній групі буде одне конкурсне місце для соціально вразливих категорій населення.

Ідейники Гречки подали свій проєкт на конкурс програми Upshift Україна, розглядають також інші платформи для фінансування.

Евеліна Гурницька, Varosh

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

19 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів