Як студенти-ужнівці творять молодіжну політику краю

Як студенти-ужнівці творять молодіжну політику краю
Молодіжна політика — система ідей, теоретичних положень стосовно місця, ролі та перспектив молоді в суспільстві, закріплених у законодавчих, нормативних актах, інших документах, а також діяльністю суб’єктів молодіжної політики щодо втілення цих теоретичних положень у реальність. Інакше кажучи, це діяльність державних органів, громадських організацій і, звичайно, молодих людей задля кращого розвитку останніх. А крім того, це також співпраця молоді і влади задля взаємної допомоги.

 

Останні роки в країні відбуваються процеси, які допомагають молодим людям бути включеними у процеси управління як у державі, так і в рідному краї.

Студенти УжНУ не залишаються осторонь, активно долучаючись і до життя рідного університету, і до громадських ініціатив міста та області. Зокрема, про це свідчить і обрання їх до складу новостворених молодіжних органів при Закарпатській ОДА та Ужгородській міській раді.

На Установчих зборах

На Установчих зборах

На сайті навчального курсу «Молодіжні ради України» роз’яснюють, що молодіжна рада – це консультативно-дорадчий орган, який утворюється при органах місцевого самоврядування із представників молоді для консультування, розробки та реалізації молодіжної політики на місцях. Інакше кажучи, це – молодіжний «голос», який дає можливість почути молодих людей.

МР мають дорадчо-консультативну функцію, і можуть надавати рекомендації державним органам, при яких створені, щодо впровадження державної молодіжної політики.

Марія Юріна

Марія Юріна

10 серпня Олексій Петров, очільник держадміністрації краю підписав офіційне розпорядження про молодіжну раду при Закарпатській ОДА. До керівництва увійшла, ставши заступницею, також студентка ІІ курсу медичного факультету Марія Юріна. Дівчина налаштована на плідну роботу: «Мені надзвичайно приємно, що серед присутніх членів новоствореної Молодіжної ради була більшість тих, хто довірив мені посаду заступниці голови МР. Для мене це означає, що потрібно працювати на всі 100%, максимально продуктивно і потужно. Обіцяю не підвести і виправдати всі надії!

Я дуже рада, що ми створили консультативно-дорадчий орган, адже це ще один вагомий крок до реалізації ефективної молодіжної політики! Закарпаття має активну, лідерську, талановиту молодь, яка готова розвивати свій край та робити його дедалі кращим, а Молодіжна рада – готова до співпраці і втілення нових задумів!»

Члени МР на заході, присвяченому Дню незалежності - 2020

Члени МР на заході, присвяченому Дню незалежності – 2020

Новостворена команда вже почала активно працювати, зокрема допомогла в організації молодіжних заходів до Дня Незалежності України – 2020. Більше інформації про діяльність МР можна знайти на офіційній ФБ-сторінці.

Володимир Попович

Володимир Попович

11 серпня, нагадаємо, відбулися установчі збори оновленого складу молодіжної ради при Ужгородській міській раді. Учасники зборів обрали головою Молодіжної ради представницю громадської організації «Будь кращим» Олену Біланіну, секретарем – представницю наукового товариства студентів, аспірантів, докторів та молодих вчених ДВНЗ «УжНУ» Анну Бердар. Заступником став голова студпрофкому ФСН УжНУ Володимир Попович. Хлопець зауважує: «Таке призначеня – новий досвід для мене. Оскільки я представляю студентство, то пріоритетами моєї роботи буде створення та впровадження на міському рівні ініціатив для цієї категорії молоді. Також намагатимуся заохочувати молодь до дієвих кроків для змін на краще. Звичайно, на власному прикладі».

Олена Біланіна

Олена Біланіна

Новопризначена голова МР Олена Біланіна так відгукується про активінсть ужнівців: Мене справді радує, що лідери органів студентського самоврядування готові робити свій внесок у розвиток молодіжної політики міста. Оскільки кожна група молодих людей має власні ключові запити, то важливо залучати до представлення в молодіжних консультативно-дорадчих органах (МКДО) й студентство. Зокрема, ужнівці долучилися до створення обох молодіжних рад при Ужгородській міській раді.

Але, якщо у складі минулої МР були переважно студенські лідери, то тепер у новій команді баланс майже порівну розподілився між активом студентства і представниками громадського сектору – молодіжних громадських організацій та структур, які працюють з дітьми та молоддю.

На мою думку, таке поєднання дозволить максимально збалансовано підходити вирішення робочих питань та планування своєї діяльності. Таким чином, ми зможемо діставати нові ідеї та погляди з інших ракурсів. Це однозначно сприятиме підвищенню рівня інституційної спроможності як самої ужгородської молодіжної ради, так і її членів».

Про всі ініціативи, які впроваджуватиме МР можна дізнатися на офіційній ФБ-сторінці.

Як бачимо, проактивна молодь творить нову реальність. Бажаємо успішної та плідної роботи обом молодіжним радам.

Галина Гичка

Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів