За добу з початку реєстрації жодна партія не зареєструвалася на вибори на Закарпатті

За добу з початку реєстрації жодна партія не зареєструвалася на вибори на Закарпатті
Жодна партія станом на сьогодні не зареєструвалася на Закарпатті. Висувати кандидатів у депутати місцевих рад, на посади сільського, селищного та міського голови можна з 15 вересня та до 24 вересня включно.

 

Про це сьогодні повідомив громадський омбудсмен із захисту виборчих прав громадянської мережі «ОПОРА» на Закарпатті Ярослав Гулан. За його словами, партії, які планують брати участь у місцевих виборах насамперед у кінці серпня мали повідомити соціально-виборчу комісію про свій намір. Перелік партій, які заявили про свою участь у місцевих виборах, опублікований на сайті центральної виборчої комісії.

"Політичні партії мають певний проміжок часу, за який вони мають встигнути зареєструватися, — сказав політолог Іван Стряпко. — Сьогодні в нас 16 вересня. Це означає, що реєстрація почалася лише вчора. У законі не обумовлено, коли політичні партії хочуть чи мусять зареєструватися. Відповідно протягом цього проміжку часу вони можуть зареєструватися".

Як пояснив Іван Стряпко, політичні партії придивляються до того, кого в кінцевий список зареєструють конкуренти:

"Таким чином, намагаються віднести чи відвести негатив, який може бути пов'язаний з кандидатами, які включені в їхньому списку. Тому не поспішають цього робити".

За словами політолога, до кінцевого терміну зареєструються всі.

Суспільне Закарпаття

 

16 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів