Ужгород: презентували перший модуль геопорталу міста

Ужгород: презентували перший модуль геопорталу міста
Такий електронний сервіс дуже важливий – і для ужгородців, і всіх, хто приїздить у місто, цікавиться ним, також дає можливість візуалізувати, краще розуміти, де і які проблеми вирішувати, як і що розвивати для прийняття управлінських рішень.

 

Адресний реєстр міста http://uz.local.softpro.ua/map-vue/mode=grid/_page=1/order=1#map=13//48.6216//22.2682&&layer=9635585433681688-1,100//2404457503355045109-1,100//2415247865740789358-1,100 як перший модуль майбутнього геопорталу Ужгорода вже доступний у Кабінеті ужгородця на офіційному сайті Ужгородської міської ради і сьогодні розробники презентували його можливості. Для цього в Ужгород приїхав керівник групи розробки компанії SOFTPRO Роман Зіненко.

На презентації Ужгородський міський голова Богдан Андріїв наголосив, що відкриття даних, електронні сервіси зараз дуже швидко розвиваються в усьому світі і міськрада продовжує  роботу, щоб усі дані про наше місто, його ресурси були не тільки відкриті, доступні, в електронному форматі, а щоб й їх було зручно використовувати. Геопортал дасть можливості, модуль за модулем, робити доступними різні дані з прив’язкою до карти. Скажімо, швидко, онлайн отримати інформацію, які є земельні ділянки, будівлі, про їхніх власників і користувачів, які і де розміщені мережі водопостачання, каналізації, газо- та електропостачання.  Або дані екологічного моніторингу – яке і де саме маємо в місті фізичне, хімічне, біологічне забруднення повітря, ґрунту, поверхневих і підземних вод з урахуванням джерел забруднення, масштабів і повторюваності. Можна зробити модуль щодо безпеки міста, щоб на карті відображалося, які  злочини в яких мікрорайонах скоюють або ж модуль за результатами ЗНО – в якій школі який рівень балів у різні роки з різних предметів.

Керуюча справами виконкому міськради Олена Макара провела презентацію – нагадала, як за останні 5 років розвивалися електронні сервіси, послуги, онлайн-взаємодія управлінців із громадянами.

Керівник групи розробки компанії SOFTPRO Роман Зіненко розповів про особливості та можливості запровадженого адресного реєстру, демонструючи їх в режимі реального часу. У реєстрі з прив’язкою до геодезичних даних будівлі на 686 вулицях/площах/у провулках Ужгорода. Можна чітко з’ясувати, до якої саме вулиці і за яким номером належить будь-який будинок, вже не буде плутанини, наприклад,  яка точна адреса: площа Хмельницького, вулиця Хмельницького чи Богдана Хмельницького тощо.

Оскільки чимало людей звикли до старих назв вулиць, розробники це передбачили: якщо ввести стару назву, у реєстрі покаже не лише сучасну назву вулиці, але і з якого по який рік діяла стара назва. Також є можливість накладати на карту топографічний шар, супутникове зображення, доступні також сервіси перегляду історико-архітектурного плану, генерального плану, дані кадастрового поділу.

Адресний реєстр знаходитиметься на серверах Ужгородської міської ради, її працівники продовжуватимуть його оновлювати та наповнювати. Зазначалося, що програма інформатизації передбачає подальший розвиток, придбання і запровадження нових модулів геопорталу.

Ужгородська міська рада

 

08 жовтня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів