Золота осінь на винограднику Ужгородського національного університету (ВІДЕО)

Золота осінь на винограднику Ужгородського національного університету (ВІДЕО)
У жовтні 2017 року колективом біологічного факультету було розпочато проєктування площі в урочищі Деренівка під виноградник. Саме тут століттями вирощували "ягоди сонця". Робота виявилось непростою – ділянка, на якій понад 30 років не проводили культивування, була покритою чагарниками ожини, шипшини, терену та молодими деревами акації і дубу. Однак, вже через три тижні, зусиллями студентів кафедри плодоовочівництва і виноградарства, площу 0,5 га було підготовлено до висадки рослин.

 

20 жовтня 2017 року команда на чолі з ректором УжНУ Володимиром Смоланкою  та проректорами висадила перші 160 кущів білих технічних сортів винограду Совіньйон Блан та Черсегі Фюзереш. Наступні два роки пройшли у кропіткій праці догляду за рослинами, захисту від шкідливих організмів, облаштування шпалерних рядів, формування кущів, висадкою нових сортів (Трамінер Рожевий, Мускат Отонель). 

Отож за цей час студенти-агрономи отримали великий досвід та практичні навички, які в подальшому стануть їм у нагоді при реалізації свого фаху та підвищенні рівня професійної майстерності.

За інф. біологічного факультету

uzhnu.edu.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 жовтня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів