Робота є: попит та пропозиція на ринку праці в Закарпатті

Робота є: попит та пропозиція на ринку праці в Закарпатті
Станом на 1 жовтня 2020 року кількість вакансій заявлених роботодавцями до Закарпатської обласної служби зайнятості становила 1,2 тис. одиниць. Середній розмір заробітної плати у вакансіях склав 7,6 тис. грн, у 77,3% вакансій розмір заробітної плати – вище мінімальної. Найбільшу заробітну плату пропонували роботодавці Перечинського району – в середньому 9,5 тис. грн, Ужгородського району – 8,8 тис. грн., м. Мукачева та Мукачівського району – 8,3 тис. грн., м. Ужгорода та Виноградівського району – 8,1 тис. грн.

 

За видами економічної діяльності: більшість вакансій налічувалась на підприємствах переробної промисловості (39,5%); у торгівлі та ремонті автотранспорту (11,4%); у державному управлінні й обороні (8,2%); в освіті (7,7%); у транспортній, складській, поштовій і кур’єрській діяльності (7,0%); у тимчасовому розміщуванні й організації харчування (6,1%);  в охороні здоров’я (5,5%); у будівництві (2,8%); у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (2,5%); у сільському, лісовому та рибному господарстві (2,1%); у водопостачанні; каналізації, поводженні з відходами (1,4%); у професійній, науковій та технічній діяльності (1,4%), в адміністративному та допоміжному обслуговуванні (1,3%) тощо.

За професійними групами: найбільший попит роботодавців спостерігається на кваліфікованих робітників з інструментом (33,7%), працівників сфери торгівлі та послуг (14,0%), робітників з обслуговування технологічного устаткування (12,9%).

Закарпатський обласний центр зайнятості

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 жовтня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів