Ужгородські «Карпати» здолали «Динамо-Академію»

Ужгородські «Карпати» здолали «Динамо-Академію»
У рамках 4-го туру Вищої ліги України з гандболу серед чоловічих команд «Карпати» на своєму майданчику приймали «Динамо-Академію». Протистояння між закарпатцями та полтавчанами відбулися 26–27 листопада в ужгородському СК «Юність».

 

У домашніх поєдинках з «динамівцями» колектив Віталія Уманця ставив перед собою максимальні завдання. Ужгородці прагнули здобути дві звитяги і закріпитися на вершині турнірної таблиці. В обох матчах гості зуміли скласти серйозну конкуренцію, та відібрати очки від лідера чемпіонату їм не вдалося.

Перша гра. «Карпати» (Ужгород) – «Динамо-Академія» (Полтава) – 32:26 (15:14)

Перша половина зустрічі проходила за рівної гри: команди по черзі володіли ініціативою, не відпускавши суперника на відстань більше двох м’ячів. А от у другому таймі господарі додали і зуміли переламати хід матчу на свою користь. За п’ятнадцять хвилин до завершення поєдинку закарпатці випереджали суперника на шість точних кидків (24:18). Наприкінці зустріч полтавчани зуміли трохи скоротити відставання, але наздогнати господарів їм не вдалося. «Карпатівці» на завершальних хвилинах діяли по рахунку й зуміли довести гру до бажаного результату. Фінальна сирена зафіксувала звитягу закарпатської команди з рахунком 32:26.

Вагомий внесок у перемогу своєї команди зробили Олександр Місяйло (8 м’ячі), Олександр Польогкий (5), Ярослав Котюк (4), Нікіта Соколівський (4), Роман Літінський (3), Станіслав Кириленко (2), В’ячеслав Терещенко (2), Дмитро Яковець (2), Денис Барутенко (1) та Максим Шурнюк (1).

Друга гра. «Карпати» (Ужгород) – «Динамо-Академія» (Полтава) – 32:29 (17:12)

Якщо перший тайм першого поєдинку проходив за рівної гри, то на старті повторної гри краще діяли ужгородці. «Карпатівці» на хорошому рівні провели стартові 30-хвилин і створили гандикап у п’ять м’ячів (17:12).

Початок другої частини зустріч проходив не за сценарієм «Карпат». Господарі багато помилялися в обороні й нападі, що дозволило супернику не тільки скоротити відставання, а й зрівняти рахунок (20:20). На щастя, ужгородці швидко перебудувалися і повернули собі лідерство, яке не відпускали до фінальної сирени.

У підсумку поєдинок завершився перемогою «Карпат» з рахунком 32:29. Найбільше м’ячів у складі ужгородської команди закинули Ярослав Котюк (9), Нікіта Семідоцький (6) та Олександр Місяйло (6). Результативними діями також відзначилися Нікіта Соколівський (4), Роман Літінський (2), В’ячеслав Терещенко (2), Максим Шурнюк (2) та Олександр Польогкий (1). За підсумками чотирьох зіграних турів ужгородський ГК перебуває на вершині турнірної таблиці. Наступні поєдинки колектив Віталія Уманця зіграє 11–12 грудня. На своєму майданчику наші гандболісти прийматимуть ГК «СумДУ» (Суми).

Олег МИКИТА, Карпатський об'єктив

 

27 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів