Андрій Любка відкрив в Ужгороді культову акцію «Письменник за прилавком»

Андрій Любка відкрив в Ужгороді культову акцію «Письменник за прилавком»
В Ужгороді 1 грудня в рамках культової закарпатської зимової акції за прилавком книгарні "Кобзар" стояв Андрій Любка, читачі мали нагоду поспілкуватися з молодим харизматичним українським письменником та отримати автограф.

 

В ексклюзивному коментарі Укрінформу Андрій Любка розповів, чому знову став за прилавок в Ужгороді та чому важливо в пандемічний рік продовжувати такі акції.

"Я щороку погоджуюся на участь в акції "Письменник за прилавком", бо вважаю, що Ужгороду дуже бракує літературних подій – автограф-сесій, презентацій, великих фестивалів. Власне кажучи, всі сусідні обласні центри у цьому сенсі виглядають краще за наше місто, в якому і книгарень менше, і відповідно – читачів. З одного боку, це здається замкненим колом, з іншого – треба заповнювати цю пустку активністю, вигадувати нові формати, не опускати руки. Тому я раз у році й стаю за прилавок книгарні", – розповів письменник.

За словами Любки, цей рік для спілкування письменника із читачем особливий, адже через коронавірус було скасовано 90% літературних подій в Україні, в тому числі й такі знакові заходи, як Форум видавців у Львові чи Книжковий Арсенал у Києві.

"Але невеликі заходи можна проводити, цілком дотримуючись карантинних обмежень: і письменник, і читачі будуть у масках, за автографом можна підходити в черзі по одному, одночасно в книгарні не буде багато людей. Слід розуміти, що читаюча публіка – це інтелігентні люди, які й без сторонніх нагадувань виконують усі санепідемічні норми!" – наголосив він.

Любка зазначив, що цього року письменники особливо скучили за читачами й живим спілкуванням.

"Так, книжки можна продавати й через інтернет, але в мережі складно по-справжньому відчути для кого ти все це робиш, для кого пишеш книжки й кому саме вони цікаві. Тому цю акцію варто було провести бодай для того, щоб нагадати: ми ще тут є, і ми – письменник і читач — потрібні один одному. Така собі перекличка всіх родичів гарбузових", – акцентував Любка.

З 1 грудня в Ужгороді в книгарні "Кобзар" стартувала культова зимова закарпатська акція “Письменник за прилавком”, вона триватиме до 15 грудня щодня, крім вихідних. У рамках акції закарпатські письменники торгуватимуть своїми книгами, роздаватимуть автографи та радитимуть читачам літературні новинки.

Сьогодні, 2 грудня до акції долучиться закарпатський історик, професор УжНУ Сергій Федака, 3 грудня — лауреат Шевченківської премії, "український Коельйо" Мирослав Дочинець, 4 — андеграундний ужгородський письменник Банди Шолтес.

Також в цьому році до акції вже зголосилися письменники Мар'яна Попович-Павлик, Андрій Дурунда, шевченківський лауреат поет Петро Мідянка та автор роману про легендарного Івана Силу, за яким зняли однойменний фільм, письменник та драматург Олександр Гаврош.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів