Засідання комісії ТЕБ та НС в Ужгородській міській раді: що вирішили?

Засідання комісії ТЕБ та НС в Ужгородській міській раді: що вирішили?
На плановому засіданні місцевої комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) сьогодні в Ужгородській міській раді розглянули питання посилення протиепідемічних заходів, затвердили перелік потенційно-небезпечних об'єктів, територій в Ужгороді, схвалили План основних заходів попередження пожеж, аварій та інших надзвичайних ситуацій, обговорили звіт про роботу комісії ТЕБ та НС у цьому році та затвердили план її роботи на 2021 рік.

 

Сьогодні також відбулося спільне штабне тренування із членами комісії ТЕБ та НС і керівниками територіальних спеціалізованих служб щодо пропуску льодоходу, можливих повені і паводків.Головуючий на засіданні заступник Ужгородського міського голови Юрій Рахівський наголосив, що з 19 грудня, відповідно до постанови КМУ № 1236, запроваджено зміни до карантинних обмежень, а з 8 січня вводяться додаткові посилені карантинні обмеження і дав завдання всім службам та підрозділам провести про них роз'яснення ужгородцям. Доручив також зробити все можливе, щоб мінімізувати зростання захворюваності в період новорічно-різдвяних свят.

Заступниця начальника управління охорони здоров'я Ужгородської міськради Ірина Столярова поінформувала про ситуацію в обласному центрі Закарпаття із захворюваністю на коронавірус. Так, в останні 10-14 днів кількість інфікованих знизилася, менше ужгородців потребують перебування в лікарні, а середній показник тестувань за добу у кілька разів перевищує середньоукраїнський.

Начальник Ужгородського міськрайонного управління ДСНС України у Закарпатській області Віталій Ільницький поінформував про потенційно-небезпечні об'єкти, ділянки, території інженерних споруд в Ужгороді та про перелік об'єктів підвищеної небезпеки, які підлягають обладнанню системами раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій й оповіщення населення. Відзначалося, що для всіх типів об'єктів чітко прописані алгоритми, як діяти в разі надзвичайної ситуації.

Начальник відділу цивільного захисту населення Сергій Дмитрієв провів спільне штабне тренування із членами комісії ТЕБ та НС і керівниками територіальних спеціалізованих служб Ужгорода. Із використанням інтерактивної карти цивільного захисту міста розповів про розраховані фахівцями ВАТ «УКРВОДПРОЄКТ» 2 локації потенційного підтоплення водами Ужа. Одна з них – від парку «Підзамковий» до площі Корятовича, у цій зоні 137 будинків із понад 2 тисячами мешканців, друга (незначна) – Православна набережна, Київська набережна, до неї залежать 35 будинків. Представники служб та відомств доповіли, яку техніку, скільки людей, які матеріали, засоби мають на випадок таких надзвичайних ситуацій.

Комісія також доручила посилити контроль, виявляти несанкціоновані місця торгівлі несертифікованими піротехнічними виробами, притягати таких продавців до відповідальності. Освітянам доручили провести роз'яснення школярам про небезпеку і правила поводження з піротехнікою, феєрверками.

Пресслужба Ужгородської міської ради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

16 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів