Ґлінтвейн по-закарпатськи: місцеві винороби поділились цікавими рецептами (ФОТО)

Mukachevo.net зібрав рецепти глінтвейну від досвідчених закарпатських виноробів. Втім, як зазначили усі вони, справжні поціновувачі вино п’ють в оригінальному вигляді і без жодних домішок. Але якщо вже дуже хочеться приготувати щось незвичне – то деякі секрети і таємні складові у професіоналів таки існують. Про них читайте далі.
Василь Анталовський (Бобовище)
Пан Василь неодноразовий переможець та призер попередніх фестивалів «Червене вино».
Винороб віддає перевагу класичному глінтвейну: червоне сухе вино, яблука, кориця, цукор, трішки води, щоб не було дуже міцне. Можна додати декілька дольок мандарину чи апельсину.
Підігріти до 60 градусів і зразу вимкнути. Усі складові додаються на око, головне – щоб вийшло ароматно.
Дуже смачний глінтвейн вийде з вина «Чорний принц», каже Василь Анталовський. Воно додасть гарячому напою нотки чорносливу та смородини і від цього смак буде різноманітним.
Руслан Орос (с. Дерцен)
Виготовляє близько 20 сортів вин. Багато разів був призером фестивалю "Червене вино".
Свій фірмовий червоний глінтвейн винороб робить із сортів Цвайгельт, Кейкфранкош, Мерло, Аліберне, Каберне совіньйон. Саме через те, що у його складі є стільки незвичайних сортів винограду, напій отримав назву «Глінтвейн Ексклюзив». Додаються такі спеції: кориця, бадьян, гвоздика, а ще апельсин, червоне яблуко та кілька капель рому. Підігріти до 60-70 градусів і настоювати ще годину.
Також спробуйте приготувати білий глінтвейн від Руслана Ороса: візьміть сорти Біанка, Мускат і Шасла, додайте паличку кориці, яблуко голден, бадьян, лимон, гвоздику та мед. Нагрійте і настоюйте як і червоний.
Ян Кобака (с. Лавки, Мукачівський район)
Минулого року отримав 2 нагороди у номінації "Найкраще напівсухе, напівсолодке, десертне та інші вина" на фестивалі "Червене вино".
Винороб рекомендує готувати глінтвейн без апельсина, лимона і яблук, бо фрукти дають осад. А зі спецій додати гвоздику, бадьян, корицю. Цукор на смак. Для основи краще брати неізабельні сорти вина, щоб не віддавали запах бочки, наприклад, Немешкодорко, Молдова, Сапераві.
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- Як офіційно підтвердити переклад документа, – пояснення Мін’юсту
- Мін’юст роз’яснює: підстави, порядок та строки зміни прізвища малолітньої дитини
- Грант на навчання можна отримати у трьох вишах Закарпаття
- Препарати від серцевих хвороб та раку: що зміниться у програмі “Доступні ліки”
- Важливо! Закарпатців закликають утримуватися від скупчення поблизу будівель ТЦК та СП
- Готуємося до школи правильно: про медичний огляд і щеплення для дітей
- Як убезпечити себе від телефонного шахрайства, нагадують закарпатські патрульні
- У Центрах обслуговування клієнтів закарпатського постачальника електроенергії запроваджено послугу перекладу жестовою мовою
- Податкова соціальна пільга: хто має право та як оформити
- Українські виші запрошують на навчання абітурієнтів із прифронтових регіонів і ТОТ на навчання
- Як отримати одноразову грошову допомогу у разі інвалідності або часткової втрати працездатності
- УжНУ оновив правила прийому до вишу у 2025 році
- До 31 липня триває військовий облік призовників - потрібно пройти ідентифікацію та оновити персональні дані
- Укрзалізниця розширює перелік поїздів з жіночими купе: 8 із них курсують на Закарпаття
- Грант для ветеранів та другого з подружжя: як отримати?
- До 1,6 мільйона гривень на ветеранський бізнес — стартує грантова програма «Варто РОБИти СВОЄ 2.0»
- Захистіть свої права – завтра для закарпатців працюватиме гаряча лінія з питань захисту прав споживачів
- Довідка ВПО: як відновити документ, якщо випадково видалили його в Дії
- Декретна відпустка: чи включають її до страхового стажу?
- 49 перших класів у Ужгороді вже сформовано – дивіться, де ще є вільні місця
До цієї новини немає коментарів