Дід Мороз під пальмами: Куди й за скільки закарпатці можуть полетіти на свята?

Дід Мороз під пальмами: Куди й за скільки закарпатці можуть полетіти на свята?
Складний і напружений рік хочеться завершити яскраво і легко. Роками користуються попитом новорічно-різдвяні тури за кордон. Однак в умовах карантину картина світу суттєво змінилася. І вплинуло це, передусім, на туризм. Утім і зараз є куди податися, щоб зустріти прийдешні свята. Журналісти Uzhgorod.net.ua з'ясовували, куди ж і за скільки зараз можуть поїхати закарпатці, щоб відсвяткувати Новий рік не під ялинкою, а під пальмою. Говорили із керівником турфірми Трайдент-Хіт Ужгород Олександром Доктором.

 

"Стандартно найдешевший напрям для відпочинку взимку – Єгипет, – каже Олександр Доктор. – У зв'язку з високим попитом, місць на виліт зі Львова залишається все менше, з Києва трохи більше. Ціни на новорічний відпочинок у Єгипті стартують від 350 $ на особу. Це ціна за тиждень з умовами All inclusive". 

Для прихильників пізнавально-шопінгового відпочинку туроператори пропонують автобусні та авіатури до Туреччини. Так ціни на новорічні автобусні тури тут стартують від 75 євро. У вартість 5-денного туру включено дві ночі в готелі зі сніданками та оглядова екскурсія святковим Стамбулом. А вже за 123 євро можна придбати 7-денний автобусний тур до Туреччини, що включає 4 ночі в готелі зі сніданками та оглядовою екскурсією. Аа ще можливість прогулятися не лише Стамбулом, а й відвіати казкову Каппадокію, де зустрічають світанки польотами на повітряних кулях (за додаткову плату).

Повертаючись до пляжного відпочинку, варто згадати і відпочинок в Об'єднаних Арабських Еміратах, ціни на який стартують від 400 $ на особу за тиждень зі сніданками. А відпочинок на Шрі-Ланці обійдеться від 715 євро на тиждень зі сніданками – сюди, зауважує Олександр Доктор, чартери почали літати буквально минулого тижня. Також є вільні місця на рейси до Занзібару. Тут ціни стартують від 660 євро на особу. 

"Нечувано низькі ціни пропонують Мальдіви. На Новий рік вони пропонують відпочинок від 540 євро. Вони зараз дуже добре продються, адже стали як ніколи доступними", – зазначає керівник турфірми.

Олександр Доктор зауважує, що ціни виросли, а місць для новорічно-різдвяного й тим більше відпочинку під час локдауну залишилося обмаль. "Тому зараз активно ідуть продажі на лютий, де ціни практично втричі дешевші".

Варто додати, що з України можна дістатися й більш екзотичних та поки незвичних для нашого туриста країн – приміром, Мексики чи Бразилії. У ці країни дозволений в'їзд для українців. Однак прямих рейсів немає, а тому доведеться летіти з пересадкою. Підводним каменем у такій подорожі може стати введення локдауну у країні пересадки в дати вильоту.

На завершення цікавимося ще одним не менш важливим для нинішнього туриста моментом: чи потрібні тести на COVID-19? Олександр Доктор каже, що тут усе дуже швидко й часто міняється (як, власне, і ціни на сам відпочинок). Приміром, Єгипет днями підвищив вимоги до ПЛР-тестів, які українці мають показувати по прильоту. Тому всі нюанси краще уточнювати у турфірмі, щоб володіти актуальною інформацією саме на момент вильоту. 

Олександр Доктор застерігає: "Зараз багато аферистів у соцмережах викладають так звані «відмовні тури». Пропонують нереальні умови з нереальними цінами. Приміром, новорічний відпочинок у Єгипті за 400 доларів на двох. Після оплати ви не побачите ні квитків, ні продавця. Тому краще йти у перевірені турфірми, аби не зіпсувати собі свято. Зараз нема дешевих цін саме на ці дати і щодня ми фіксуємо лише вищу вартість".

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

22 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів