Коли краще їхати в Туреччину?

Коли краще їхати в Туреччину?

 

Перед тим, як вийти на вулицю, всі вивчають прогноз погоди, аналогічно перед тим, як відправитися в подорож, варто уважно ознайомитись з сезонами відпочинку в тій чи іншій країні. Тоді можна буде комфортно відпочивати на морі взимку, їхати на екскурсії, не боячись палючого сонця, і насолоджуватися зимовими видами спорту в самий розпал сезону. Розглянемо коли варто їхати до Туреччини по сезонах і чим можна зайнятися в будь-яку пору року.

Літо

Влітку в Туреччині по-справжньому тепло, море прогрівається до комфортних для купання + 23-25 ? вже на початку червня, але виснажливої спеки ще немає. У цей час молодь любить ходити під вітрилом, стрибати з парашутом, займатися дайвінгом, а люди старшого віку – відвідувати всілякі екскурсії по головним визначним пам'яткам. Літо – ідеальний час для відпочинку в Туреччині на морі, при цьому варто враховувати деякі особливості:

  • на курортах Егейського моря висока температура повітря переноситься легше;
  • поїздку з дітьми краще планувати на червень, поки температура не піднімається вище 30 ?;
  • обов'язково варто брати з собою захисні засоби від сонця;
  • в липні та серпні ціни значно підвищуються.

До речі, для тих, хто любить планувати відпустку заздалегідь, на сайті www.otpusk.in.ua можливо оформити тур в Туреччину вже зараз. Раннє бронювання дозволяє зафіксувати вартість туру і не переплатити в самий розпал високого сезону. Це також хороший варіант для тих, хто любить відпочивати в конкретному готелі – місця в хороших апартаментах часто викуповують заздалегідь і в останній момент можна не знайти бажаного варіанту.

Осінь

З настанням осені приходить оксамитовий сезон відпочинку в Туреччині – всі, хто не встиг або не захотів їхати на місцеві курорти влітку, але купив путівку на вересень і жовтень, не разу не пошкодували про своє рішення. Туристів на пляжах стає значно менше – немає натовпу і можна розслаблено відпочивати в своє задоволення. При цьому ще однією перевагою можна назвати комфортний температурний режим, він дозволяє витримувати навіть 12-годинні екскурсії без особливих труднощів.

А от Туреччина в листопаді вже не може надати можливості для комфортного купання в морі, але приємні ціна на відпочинок «все включено» в готелі 5 * з басейном повністю компенсують цю маленьку неприємність. Туристи знаходять чим себе зайняти, наприклад, вивчити найпопулярніші і найцікавіші міста – Стамбул і Анкару, накупити сувенірів і спробувати повністю дозрілі хурму, інжир і гранати.

Зима

З настанням холодів в Туреччині починається низький сезон, так що на морських курортах робити, прямо кажучи, нічого. Попри те, що температура тримається на рівні комфортних + 12-15 ?, море часто буває неспокійним і кількість опадів істотно збільшується. У цей час можна відвідати гірськолижні курорти країни, про які часто замовчують. Доречи ціни на відпочинок тут є одними з найдоступніших. Такі курорти як Улудаг і Паландокен стануть хорошою альтернативою більш дорогим європейським гірськолижним курортам.

Весна

Як і всюди, з настанням весни в Туреччині все розквітає – це ідеальний час для тих, хто приїжджає на відпочинок не для того, щоб днями валятися на пляжі і пити коктейлі в готелі, а вивчити якомога більше пам'яток. У цю пору року тут дуже багато квітів, погода стає фактично ідеальною ближче до середини квітня, в березні все ще прохолодно і здійснити всі свої плани навряд чи вийде.

Приваблює і ціна путівок на відпочинок в цей період – і без того доброзичлива і доступна Туреччина намагається запропонувати ще більш вигідні умови для залучення максимальної кількості туристів і успішного початку сезону. Нудьгувати точно не доведеться – варто спробувати місцеві делікатеси, погуляти в національних парках, відвідати квітучі ліси і заповідники.

Так що вирішуйте самі, який варіант відпочинку вам ближче – Туреччина завжди відкрита і готова надати найкращі умови для відпочинку.

 

23 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів