На Свалявщині підсумували результати акції “Подаруй тварині дім”

На Свалявщині підсумували результати акції “Подаруй тварині дім”

 

Сьогодні, 30 грудня 2020 року, відділ освіти Свалявської райдержадміністрації провів підсумкову нараду акції милосердя «Подаруй тварині дім», яка проходила у Свалявському районі у період з 01 по 30 грудня 2020 року.

Методист відділу освіти Надія Чубар розповіла, що вже не вперше проводяться різні акції милосердя напередодні Різдвяних свят: у 2018 році проведено акцію милосердя зі збору коштів для воїнів АТО, а минулоріч проводився збір коштів для онкохворих дітей району. Мета цьогорічної акції – виховати в дітях любов до тварин, повагу до вірності, відданості домашніх улюбленців; почуття відповідальності за приручених тварин, розуміння цінності та недоторканності іншого життя. До акції долучилися всі заклади загальної середньої освіти Свалявщини. ЇЇ учасниками стали не лише учні, а й учителі.

Історії про те, як учні та вчителі знаходили своїх чотириногих друзів, висвітлено на сайтах ЗЗСО, відділу освіти та у мережі Facebook. Загалом було опубліковано майже 150 історій. Відділ освіти Свалявської РДА розробив анкети «Чи любиш ти тварин?» для вивчення ситуації щодо ставлення учнів до тварин. У анкетуванні, яке складалося із 13-ти питань, взяло участь 3206 учнів 1-11 класів.  На питання «Чи мав(-ла) ти коли-небудь кішечку чи песика?» «так» відповіло 2963 учнів, «ні» – 160 учнів.

На питання «Чи хотів(-ла) би ти мати домашнього улюбленця?» «так» відповіло 83 учнів. Це свідчить про те, що основна кількість дітей вже мають удома тваринку. Щодо питання «Яка тваринка у тебе є?» 1302 учнів відповіли «песик» і 433 – кішечка. Хтось назвав інших тваринок. На питання «Як довго у вас є тваринка?» 1974 учнів відповіло «більше року», 871 учень – «більше 5 років». Серед домашніх улюбленців: 1858 – подаровані тварини, 1009 – куплені, лише 339 сімей – прихистили безпритульних тварин. На жаль, більшість людей не готові прихистити безпритульну тварину.

Майже 128 учнів не знають, як годувати тварин, а 213 учнів сказали, що цим займаються батьки, хоча учні шкільного віку вже повинні це добре знати. 650 учнів закладів освіти вважають, що тваринка сама за собою доглядає.

Цьогоріч усі заклади освіти району плідно попрацювали із громадською організацією Свалявського товариства захисту тварин. За грудень, завдяки проведенню акції, у Свалявському районі 37 безпритульних хвостиків зустрінуть новий рік у своїх теплих домівках (14 песиків і 23 кішки). Голова Свалявської об’єднаної територіальної громади Юрій Юрійович Грига подарував корм для тварин та  нагородив грамотами Свалявської територіальної громади за активну участь у акції милосердя «Подаруй тварині дім»:

  • Новікову Інну Станіславівну, голову громадської організації Свалявського товариства захисту тварин,
  • Куліш Ярославу Юріївну, вчителя хімії Росошанської загальноосвітньої школи І-ІІ ст. Свалявської районної ради Закарпатської області (яка створила власний міні-притулок для безпритульних тварин),

Усіх учасників Акції, хто прихистив безпритульну тваринку, нагородили фруктовими наборами, солодощами та кормом для їхніх улюбленців.

 

 

30 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів