Яку роботу в Польщі пропонують для жінок та сімейних пар?

Яку роботу в Польщі пропонують для жінок та сімейних пар?

 

Не влаштовує рівень зарплати в Україні? Тоді варто подумати про роботу за кордоном. Це реальна можливість отримувати зарплату, в 3-4, а то й більше разів вищу, аніж в Україні. Залишається питання: яку ж країну обрати? Один з найпопулярніших варіантів – це працевлаштування в Польщі. Зараз немає проблем влаштуватися офіційно, ще й в одному із мальовничих польських міст – наприклад, Кракові, Гданську, Варшаві, Катовіце та інших містах. Ми детальніше розповімо про роботу в Польщі для жінок, для сімейних пар. Зупинимося не тільки на актуальних вакансіях, але й на рівні зарплат, щоб ви могли зорієнтуватися, які доходи будете отримувати, працюючи за кордоном.

Вакансії на роботу в Польщі для жінок

Розмір середньомісячної заробітної плати в українських жінок на 21% менший, аніж у чоловіків. Це дані гендерного аналізу заробітної плати в Україні у 2020 році. Як знайти гідне вирішення такої ситуації? Одна з можливостей отримувати значно більшу зарплату – влаштуватися працювати за кордон. Хороший варіант – це робота для жінок в Польщі, на яку можна без проблем влаштуватися легально, звернувшись до кадрової агенції Віза Про. Співробітники агенції можуть підшукати вакансію і без знання мови, якщо ви ще не встигли опанувати польську.

Серед актуальних вакансій жінкам пропонують такі:

  • повар;
  • пакувальниця;
  • сортувальниця;
  • покоївка;
  • помічниця по кухні;
  • хатня робітниця;
  • збиральниця врожаю та ін.

Отже, жінки можуть влаштуватися працювати на заводи і фабрики, у сільське господарство, у сферу обслуговування (ресторани, кафе, пекарні, готелі та хостели).

На яку зарплату можна розраховувати? Орієнтуйтеся, що чим більше ви будете працювати, тим більшою буде і розмір зарплати. Наприклад, можна працювати 5 чи 6 днів на тиждень. Звичайно, вигідніше обирати другий варіант, якщо оплата праці – погодинна. Зарплата жінок у Польщі коливається в межах від 1800 PLN/міс до 2400 PLN/міс і вище. У разі, якщо ви оберете вакансію збиральниці урожаю, то розмір зарплати буде залежати від кількості зібраного врожаю. Інколи швачкам також пропонують зарплату не за відпрацьовані години, а залежно від виробітку.

Варіанти працевлаштування для сімейних пар

Часто жінки не хочуть самі їхати працювати за кордон, тому беруть з собою чоловіків. Часте питання, яке сьогодні задають: а чи можна влаштуватися вдвох на одну фірму? Так, звичайно можна, і варіантів є досить багато. Робота в Польщі для сімейних пар – це можливість заробити вдвічі більше. Плюс, не потрібно покидати свою другу половинку, а можна працювати на одній фірмі і жити у одній квартирі чи гуртожитку, який пропонує роботодавець.

Сімейні пари мають можливість працевлаштуватися:

  • у готелі та хостели;
  • на заводи та фабрики;
  • у сільському господарстві;
  • у ресторани та кафе.

Наприклад, на заводі жінка може працювати сортувальницею або швачкою, а чоловік – електриком, водієм або вантажником.

Завжди є можливість влаштуватися по контракту. У такому випадку потрібно звернутися до кадрової агенції, де вам підберуть вакансію, після чого ви отримаєте запрошення від роботодавця та зможете відкрити робочу візу в Польщу. Перевага легального працевлаштування полягає в тому, що ви зможете спокійно почувати себе у іншій країні, відстоювати свої права та гарантовано отримати зароблені гроші. Це також можливість у будь-який час звернутися за медичною допомогою, отримати лікарняний. У час пандемії це особливо важливо. Тож обирайте офіційну роботу в Польщі для сімейних пар, для жінок, та будьте впевнені у своєму майбутньому.

 

11 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів