У 2020 році за елітні авто на Закарпатті сплатили 2,4 млн грн податку

У 2020 році за елітні авто на Закарпатті сплатили 2,4 млн грн податку
Протягом січня-грудня 2020 року на Закарпатті до місцевих бюджетів від платників – власників дорогих авто, які підпадають під оподаткування, надійшло 2,4 млн грн транспортного податку.

 

Минулоріч більшість суми вказаного податку спрямували суб’єкти підприємницької діяльності – юридичні особи. Вони сплатили 1,5 млн грн транспортного платежу. Фізособи протягом 2020 року перерахували до бюджету 0,9 млн грн транспортного податку. У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області нагадують: статтею 267 Податкового кодексу України визначено, що об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Ставка податку не змінилась і становить у розрахунку на календарний рік 25 000 грн за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування. Платниками цього податку є власники таких автомобілів.

Щороку до 1 лютого податкового (звітного) року центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику економічного, соціального розвитку і торгівлі, на своєму офіційному веб-сайті розміщує Перелік легкових автомобілів, які за всіма визначеними параметрами (марка, модель, рік випуску, об’єм циліндрів двигуна, тип пального) є об’єктом оподаткування транспортним податком.

Переглянути Перелік таких автомобілів можна на сайті Мінекономрозвитку за посиланням: http://www.me.gov.ua/Vehicles/CalculatePrice?lang=uk-UA.

ДПС у Закарпатській області

 

 

 

19 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів