Суворість Карпат і злагоджені дії: неймовірна історія порятунку на Закарпатті (ФОТО, ВІДЕО)

Суворість Карпат і злагоджені дії: неймовірна історія порятунку на Закарпатті (ФОТО, ВІДЕО)
Історія про вражаючий порятунок.

 

Учасник того січневого сходження на вершину Петрос, описав маршрут, який став випробуванням і перевіркою для усіх учасників туристичної команди. 

У сходженні брали участь дві тургрупи. Погода того дня була суворою - сильний вітер, слабка видимість, сніг і холод.

Більшість учасників йшло в одному темпі, але один відставав. Гід замикав колону, підтримуючи зв'язок з передовою групою по рації.

Facebook / Aleksandra Kniga

Facebook / Aleksandra Kniga

Повідомлення про травмування

Під час спуску з вершини голос із рації повідомляє про нещасний випадок, у однієї з учасниць групи перелом на нозі. Дівчина переступаючи через камінь, зачепилася і невдало поставила ногу, пролунав хрускіт і на наступному кроці вона просто впала.

Шину їй, за словами чоловіка, накладати не стали, однак, тугіше затягли черевик, аби зафіксувати місце перелому, також дівчина випила дві таблетки знеболючого.

Двоє учасників групи зайнялися безпечним спуском потерпілої. Інші ж встановили зв'язок із рятувальниками, надали інформацію по становищу.

ДСНСники повідомили що вирушають

Передова група спустилася до колиби на полонині Головаческа і згодом туди спустилися решта учасників разом із потерпілою.

В одній з колиб розтопили піч, що дозволило відігрітися. Після ж, основна група продовжила спуск. 4-ро залишилися чекати рятувальників.

За 2-3 години вони приїхали, але до самої колиби проїхати не вдалося. Один учасник вийшов на зустріч за носилками та разом з рятувальниками й двома учасниками транспортував травмовану дівчину до машини. 

У ДСНС України у Закарпатській області

У ДСНС України у Закарпатській області

Травмовану передали лікарям

Далі ж постраждалу передали швидкої допомоги та відправили до лікарні Рахова, де вже медики діагностували перелом гомілковостопного суглоба. 

Учасники висловлюють вдячність рятувальникам Закарпаття, які швидко відреагували на запит про допомогу.

За словами оповідача історії, можна оступитися й отримати травму на рівному місці, у горах же ці ризики тільки зростають. Каже, що в цьому немає нічого критичного, головне, аби поруч були люди, які знають як діяти.

Чоловік наголошує, що до гір потрібно ставитися з усією повагою, адже ситуації можуть бути найрізноманітніші. Ймовірно, якби учасниця була одна в подібній ситуації, все могло б скінчитися зовсім інакше.

0312

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів