На безкоштовне навчання ІТ в малому бізнесі запрошують закарпатських військових

На безкоштовне навчання ІТ в малому бізнесі запрошують закарпатських військових
Ужгородський університет четвертий рік поспіль стає партнером масштабного проєкту курсів перекваліфікації для ветеранів і членів їх родин, які фінансує Міністерство закордонних справ Королівства Норвегія

 

Дедалі більш запитуваним стає просування своєї справи в інтернеті. Аби допомогти ветеранам і членам їхніх сімей не просто започаткувати власний бізнес, а й зробити його ефективним, — у рамках проєкту професійної перепідготовки «Норвегія-Україна» цього семестру пропонують опанувати інформаційні технології в малому бізнесі. Стартує навчання у другій половині лютого.

 

На безкоштовне навчання ІТ в малому бізнесі запрошують закарпатських військовихЦе вже сьомий набір курсів перекваліфікації для ветеранів та членів їх сімей, які фінансує міністерство закордонних справ Королівства Норвегія. Партнером проєкту з норвезького боку є університет Nord. В Ужгороді партнером проєкту четвертий рік поспіль є Ужгородський національний університет.

Куратор проєкту від УжНУ професор Федір Шандор розповідає: «Коли обираємо напрям курсів перекваліфікації, ми реагуємо на запит замовників – ветеранів. Сучасний бізнес неможливий без просування. Тож цього разу удар робимо на веб-дизайн, програмування, створення сайтів, SEO-оптимізацію, роботу з соцмережами. Одне слово – беремо напрям на роботу з інтернетом. Незмінним партнером проєкту від УжНУ залишається факультет суспільних наук. Також ми щороку запрошуємо колег із інших факультетів, які читають профільні предмети. Цього разу це будуть викладачі факультету математики та цифрових технологій».

Вивчатимуть учасники курсів і проєктну діяльність та соціальне підприємництво, розвиток та просування особистого бренду, бізнес-психологію.

Навчальний процес планують стаціонарний – у вечірні години. На ФМЦТ для цього є всі технічні можливості. Однак готові і до навчання онлайн – у разі локдауну чи на потребу учасників не з Ужгорода.

«Стати учасниками курсів перекваліфікації «Норвегія-Україна» традиційно можуть військовослужбовці та члени їх сімей, – пояснює координаторка проєкту Норвегія-Україна на Закарпатті Ольга Костянець. – Крім перекваліфікації, соціальної та психологічної адаптації у разі потреби ми надаємо правову допомогу – підказуємо та допомагаємо. Наразі маємо вже понад 50 заявок. Причому не лише із Закарпаття – є охочі й із Черкас, Києва, Хмельницького. Тому вже думаємо над онлайн-співбесідами з кандидатами – маємо бути впевнені, що людина готова до здобуття цієї освіти, навіть якщо доведеться навчатися дистанційно, хочемо бачити мотивацію учасників. Бо результати справді варті цього. Наші випускники успішно запускають власні бізнеси, а минулого випуску нам навіть удалося профінансувати три проєкти».

Щоб стати учасником курсів, потрібно заповнити АПЛІКАЦІЙНУ ФОРМУ та підготувати вказаний у ній пакет документів.

Ксенія Шокіна, Медіацентр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів