У Закарпатській ОДА детально розповіли про випадок малярії у Мукачеві

У Закарпатській ОДА детально розповіли про випадок малярії у Мукачеві
Керівник Департаменту охорони здоров‘я Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний розповів сьогодні на брифінгу деталі щодо зафіксованого випадку малярії в області.

 

За його словами, захворіли 30-річна жінка та її дитина, вони саме повернулися з Конго, звідки жінка родом. У цій країні наразі температура сягає 30 градусів вище нуля, отже, там зараз ідеальні умови для комарів.

"Жінка відчула симптоми, коли повернулася з Конго, і коли вона звернулася до лікарів, у неї були вже ознаки малярії. При зверненні до лабораторії діагноз був підтверджений. Заразилися вони ймовірно там - це на 99,9%", - уточнив керівник департаменту.

Він також уточнив, що мама з дитиною наразі вже виписані додому. 

"Ми не маємо великої кількості малярійних комарів, при мінус 20 не літають, це позитивні аспекти", - уточнив жартома  Пшеничний. 

До речі, як уточнила головна епдеміологиня Закарпаття Вікторія Тичик, востаннє випадок малярії був зафіксований в області в 2011 році. "Тоді малярія була зафіксована на Міжгірщині, це теж були завізні випадки, їх привезли люди, які виїжджали в ендемічні по малярії зони. Як правило, малярія на Закрапатті не розповсюджується", - уточнила Тимчик.

Uzhgorod.net.ua 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

19 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів