Майже 200 додаткових ліжок мають розгорнути в лікарнях Закарпаття для лікування хворих на COVID-19

Майже 200 додаткових ліжок мають розгорнути в лікарнях Закарпаття для лікування хворих на COVID-19
187 додаткових ліжок мають розгорнути в лікарнях області для хворих на COVID-19 до кінця тижня. Загалом на Закарпатті зараз є 2300 місць для лікування інфікованих коронавірусом. Про це сьогодні сказав директор департаменту охорони здоров’я ОДА Анатолій Пшеничний.

 

За його словами, певну кількість ліжок заплановано розгорнути: "Це обласна клінічна лікарня – 30 ліжок, Центр легеневих хвороб – 20 ліжок, центральна міська клінічна лікарня – 15 ліжок, Іршавська районна лікарня, Берегівська районна лікарня, Воловецька районна лікарня, Мукачівська районна лікарня у цих закладах і Ужгородська районна лікарня", — сказав Анатолій Пшеничний.

"Гінекологічне відділення вирішує питання перенесення 15 ліжок або в обласну лікарню, або в міський пологовий будинок, — розповів директор Ужгородської міської клінічної лікарні Іван Курах. — Тоді ми маємо можливість ще додати 15 ліжок. Більше додати неможливо. Кисневими концентраторами ми, слава Богу, заповнені. Зараз із кисневим концентратором ми маємо 82 хворих. Плюс, ми зробили реанімацію "ковідну". Ми маємо 8 ліжок на 5 поверсі. Якщо буде все добре так, як ми плануємо, то ще піде киснева підводка, думаю, що до 10 ліжок ми дотягнемо".

Анатолій Пшеничний каже: додаткові ліжка у лікарнях мають з’явитися до кінця тижня:

"Це, фактично, фізичне розгортання ліжок, тому що, наприклад, у деяких лікарнях знаходилися інші соматичні відділення, чи інсультні, чи інші. Зараз іде перепрофілювання, тобто фізичне переведення тих пацієнтів, і розгортання ліжок під COVID-19", — сказав Пшеничний.

За словами Анатолія Пшеничного, загалом 68 % ліжок зараз оснащені киснем у лікарнях області, де лікують хворих на COVID-19.

Суспільне Закарпаття

 

26 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів