"Капітан Чумакс": команда з Ужгорода розробила комікс. Він виходитиме 12-ма мовами

"Капітан Чумакс": команда з Ужгорода розробила комікс. Він виходитиме 12-ма мовами
Український комікс про Капітана Чумакса розробила команда з Ужгорода. Це – науково-популярна фантастика, орієнтована на дітей шкільного віку, повідомила Суспільному координаторка проєкту Юлія Єгорова-Рогова. За її словами, над першим випуском коміксу команда, яка складалася з двох сценаристів та двох художників, працювала близько року.

 

Про що комікс

Головний герой комікса — Капітан Чумакс. Він разом зі своєю командою летить на планету Ганімед.

"Максим Чумакс народився 2030-му році у родині водія маршрутки і стюардеси міжнародних авіаліній. Скептик, мізантроп, ретроград, але не позбавлений шарму. Спілкується переважно з тваринами та штучним інтелектом", — йдеться у описі персонажа.

"Цим коміксом ми хотіли залучили молодь активніше читати. Більшість школярів не завжди хоче читати книги, а жанр коміксів досить популярний серед дітей та підлітків", — розповіла Юлія Єгорова-Рогова.

"Ми завжди готові до творчих експериментів, готові чути всі думки і пропозиції. Плануємо порушувати й соціальні теми, як от екологічні проблеми. У майбутньому хочемо створити довкола цього проєкту конкурс малюнка та конкурс вірша для дітей. Хочемо більше інтерактиву з аудиторією. Наш комікс читають і дорослі — їм подобається", — розповіла координаторка проєкту.

Перший випуск коміксу вийде 12-ма мовами

"Ми плануємо підготувати перший випуск коміксу 12-ма мовами, зокрема, англійською, французькою, китайською і, навіть, закарпатським діалектом", — зазначила Юлія Єгорова-Рогова.

"Паралельно ми готуємо мультфільм за мотивами коміксу, а також аудіоверсію", — розповіла координаторка проєкту.

Зокрема, аудіоверсію займатимуться Ромоло Меніс та Олена Шаріпова.

"Нам сподобалась ідея коміксу та її втілення. Нам також цікаво читати комікс", — розповіли вони Суспільному.

За словами координаторки проєкту, протягом цього року команда сценаристів та художників планує випустити 12 серій коміксу.

suspilne.media

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів