Закарпатські гандболістки – другі за підсумками першого етапу чемпіонату України

Закарпатські гандболістки – другі за підсумками першого етапу чемпіонату України
Минулого тижня відбулися заключні поєдинки першого етапу жіночої Суперліги України з гандболу сезону 2020/21.

 

Багато часу на відпочинок після переможних протистоянь зі збірною командою Києва в ужгородських «Карпат» не було, оскільки вже за тиждень на них чекали перенесені виїзні матчі другого туру зі столичним «ТНУ-ДЮСШ-21». Інші варіанти, окрім перемог, колектив Віктора Чернова навіть не розглядав. У завершальних матчах першої частини чемпіонату закарпатський ГК прагнув узяти максимальну кількість очок. Як виявилося згодом, ужгородки не мали жодних проблем із аутсайдером Суперліги. Обидва поєдинки проходили за великої переваги «Карпат» і завершилися на користь представниць Срібної Землі.

У першій грі, яка відбулася 5 березня, наші гандболістки продемонстрували яскравий та результативний гандбол і святкували переконливу перемогу з рахунком 24:45 (перший тайм – 12:22). Результативними кидками у складі «Карпат» відзначилися Каріна Колодюк (10), Яна Готра (9), Ольга Макаренко (8), Христина Сендрей (7), Анастасія Полєтаєва (4), Каріна Байрак (2), Тетяна Олійник (2), Аліса Петрів (1), Надія Кучерява (1) та Домініка Третякова (1).

Повторна зустріч «ТНУ-ДЮСШ-21» та «Карпат» ішла за схожим сценарієм і також завершилася розгромною вікторією карпатівок. Тільки цього разу рахунок був 19:36 (перший тайм – 10:19). Значний внесок у звитягу своєї команди зробили Каріна Колодюк (7 м’ячів), Яна Готра (6), Христина Сендрей (5), Каріна Байрак (4), Анастасія Полєтаєва (4), Аліса Петрів (3), Ольга Макаренко (3), Вероніка Фучко (3) та Надія Кучерява (1). Завдяки двом вікторіям над «ТНУ-ДЮСШ-21» та осічці «Реала», «Карпати» покращили своє турнірне становище і завершили перший етап чемпіонату на високому другому місці. Однак ця позиція не гарантує нашій команді медалі. Уся боротьба за п’єдестал пошани ще попереду.

Згідно з турнірною таблицею, за підсумками першого етапу чемпіонату сформовані дві групи по три команди. Учасники групи А – «Галичанка», «Карпати» і «Реал»; учасники групи Б – «Дніпрянка», збірна команда Києва та «ТНУ-ДЮСШ-21». Зазначимо, що очки, набрані на першому етапі зберігаються. У наступній частині чемпіонату в кожній групі буде по три з’їзні тури (всі ГК повинні провести по 6 поєдинків). Опісля відбудеться протистояння за «бронзу» (серія складатиметься до двох перемог) між третьою командою групи А та першою – групи Б. Якщо між першою та другою командами групи А різниця буде 7 або менше очок, то також проведуть двобій за «золото», який триватиме до двох перемог.

Олег МИКИТА, Карпатський об'єктив

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів