На Закарпатті перераховано пенсії 227 тисячі закарпатських пенсіонерів

На Закарпатті перераховано пенсії 227 тисячі закарпатських пенсіонерів
Упродовж 2021 року підвищення пенсійних виплат для різних категорій пенсіонерів відбуватиметься в кілька етапів, зазначила Анастасія Пентек, начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

 

Так, у січні вже відбулося підвищення мінімальної пенсії до 2400 гривень непрацюючим пенсіонерам віком від 65 років, за наявності в них страхового стажу 30/35 років (відповідно – жінки і чоловіки) і більше (40% від мінімальної заробітної плати, збільшеної до 6000 грн).

За результатами січневого перерахунку підвищено пенсії 48,6 тисячі закарпатських пенсіонерів, що становить 19% від загальної кількості пенсіонерів області. Середній розмір підвищення – 360,55 гривень.

Продовжується виплата і щомісячної компенсаційної доплати до пенсії в розмірі 500 гривень особам віком від 80 років.

Перерахунок проводиться за умови наявності у таких категорій осіб страхового стажу 20/25 років (відповідно – жінки і чоловіки) і більше та незалежно від факту працевлаштування. Розмір їх пенсії не може бути меншим, ніж 2600 гривень.

Такий перерахунок проведено у лютому з виплатою з 1 березня цього року 29,5 тисячі громадянам, які вже досягли 80 років.

У 2021 році індексація пенсій проведена з 1 березня шляхом збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії.

Перераховано пенсії 227 тисячі закарпатських пенсіонерів, середнє підвищення становить 142,6 гривні.

Якщо за результатом проведеного перерахунку розмір пенсії з 1 березня 2021 року підвищено менш ніж на 100 гривень, встановлюється відповідна доплата до 100 гривень. Тобто мінімальна сума підвищення з 1 березня становитиме 100 гривень.

Для виплати підвищених пенсій закарпатським пенсіонерам необхідно додатково 32,6 мільйона гривень.

Для кожного пенсіонера, який отримує пенсію згідно із Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» розмір підвищення з 1 березня 2021 року визначатється індивідуально, в автоматизованому режимі та встановлюється відповідно до індивідуальних даних про стаж та заробіток, незалежно від факту роботи (працюючий чи не працюючий), інформує ГУ ПФУ у Закарпатській області.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів