Віолетта Поп створила торт “Виноградів” – із ожиною, родзинками та трьома видами бісквіту

13 березня Виноградів одержав свій однойменний торт. Його авторка – Віолетта Поп. За її словами, десерт передає давні традиції шитиминь, лекварю. Дівчина розповіла виданню Varosh про ідею і тонкощі торта, який стане гастрономічною туристичною візитівкою міста, пише Евеліна Гурницька, Varosh.
Віолетті – 21 рік, вона ще зі школи випікає солодке на замовлення. І вже тоді були дві мрії: заснувати власне кафе та створити торт для рідного Виноградова. Торік спільно зі своїм чоловіком Валентином відкрила кондитерську VV Cake Pops, відтак почалися експерименти над тортом “Виноградів”.
Віолетта Поп
Спершу планувалися два бісквітні коржі – горіховий та маковий. Згодом Віолетта додала морквяний із родзинками.
«Щоб створити тортик міста, я читала історію виноградівських “шитиминь”. Рецепти Старого Севлюша та Угоча. Найпопулярнішим було тістечко Добош – зі сметанним кремом та грецьким горіхом. Тому ми взяли за основу грецький горіх, а сметанний крем замінили на сучасніший – крем-сир, – розповідає авторка десерту. – Символом міста є виноград, тому ми додали родзинки в морквяний бісквіт».
Локальної символічності та приємної кислинки додає ожина.
«Виноградівські шитимині включали леквар. Ми осучаснили леквар – створили кулі. Кулі дуже популярне в кондитерській сфері, має французьке походження. Це однорідне ягідне або фруктове пюре, загущене за допомогою пектину або желатину, має насичений смак».
Як каже Віолетта, поєднання смаків символізує місто Виноградів. Торт має натуральні складники, без барвників та консервантів. Днями очікується ДСТУ.Вага: 1,2 кг,
Ціна: 350 гривень.
Наразі можна придбати у VV Cake Pops, м. Виноградів, вулиця Миру, 76 (навпроти поліклініки). Надалі, можливо, з’явиться в місцевих крамницях.
До теми
- Станцювати чардаш, побачити клявзи й потрапити під полонинську грозу. Туристична подорож Закарпаттям століття тому
- Освіта на дві країни: чи повернуться до закарпатських шкіл учні, які під час війни виїхали за кордон
- Сергій Федака: «В мене одна ідея: встати і звідси піти». Останні розмови з легендарним істориком Ужгорода
- Мобільна вогнева міць навчання гвардійців Закарпаття на бронетехніці
- «Під інтенсивним ворожим вогнем ми витягнули чотирьох поранених піхотинців із бойової позиції й доставили в безпечне місце…» Історія трьох бійців 128-ї бригади
- «Боржава»: Як футбольна школа змінює життя дітей у селах Закарпаття
- «Ми більше не просимо, а формулюємо сенси», – Андрій Любка про зміну голосу України у світі
- Герої без зброї: «Кожен виклик — перевірка на людяність: історія рятувальника Юрія Думи»
- 12 замків Закарпаття: які з середньовічних фортець можна оглянути та які не пощадив час, люди і війни
- Археологічне відкриття на Закарпатті: у Берегові виявили руїни замку
- «Ми з однокласником пішли в ЗСУ незалежно один від одного й зустрілися на війні в одному підрозділі...» Історія бійця 128-ї бригади Михайла
- Кінофест «Chysto.de?!» на Закарпатті: фільми про водорості з дна Світязя й чисте повітря в Запоріжжі
- 73-річний волонтер Джим Сліз переїхав із США в Україну: на матчах ФК "Ужгород" смажить м'ясо на грилі за донат на ЗСУ
- Герої без зброї: водій-рятувальник Василь Довганич про мотивацію, яка не в нагородах, а в допомозі людям
- Сила мрії в дії: історія успіху спортсменки й активістки Надії Дьолог
- «Моєму щастю немає меж»: закарпатка Влада Харькова – про історичне золото на ЧС з фехтування
- Проєкт "Карпатські ведмеді": як футбол сприяє психологічній реабілітації та соціалізації ветеранів і військовослужбовців
- Стати кращою версією себе. Навіщо сучасні українські підлітки на два тижні виходять із зони комфорту й живуть без гаджетів у лісі
- Чому військові люблять котиків? Володя Попович «Котик»
- Герої без зброї: сапер Сергій Бабич про повернення на службу, складні виїзди та дружбу з ПОМкою
До цієї новини немає коментарів