Віолетта Поп створила торт “Виноградів” – із ожиною, родзинками та трьома видами бісквіту

13 березня Виноградів одержав свій однойменний торт. Його авторка – Віолетта Поп. За її словами, десерт передає давні традиції шитиминь, лекварю. Дівчина розповіла виданню Varosh про ідею і тонкощі торта, який стане гастрономічною туристичною візитівкою міста, пише Евеліна Гурницька, Varosh.
Віолетті – 21 рік, вона ще зі школи випікає солодке на замовлення. І вже тоді були дві мрії: заснувати власне кафе та створити торт для рідного Виноградова. Торік спільно зі своїм чоловіком Валентином відкрила кондитерську VV Cake Pops, відтак почалися експерименти над тортом “Виноградів”.
Віолетта Поп
Спершу планувалися два бісквітні коржі – горіховий та маковий. Згодом Віолетта додала морквяний із родзинками.
«Щоб створити тортик міста, я читала історію виноградівських “шитиминь”. Рецепти Старого Севлюша та Угоча. Найпопулярнішим було тістечко Добош – зі сметанним кремом та грецьким горіхом. Тому ми взяли за основу грецький горіх, а сметанний крем замінили на сучасніший – крем-сир, – розповідає авторка десерту. – Символом міста є виноград, тому ми додали родзинки в морквяний бісквіт».
Локальної символічності та приємної кислинки додає ожина.
«Виноградівські шитимині включали леквар. Ми осучаснили леквар – створили кулі. Кулі дуже популярне в кондитерській сфері, має французьке походження. Це однорідне ягідне або фруктове пюре, загущене за допомогою пектину або желатину, має насичений смак».
Як каже Віолетта, поєднання смаків символізує місто Виноградів. Торт має натуральні складники, без барвників та консервантів. Днями очікується ДСТУ.Вага: 1,2 кг,
Ціна: 350 гривень.
Наразі можна придбати у VV Cake Pops, м. Виноградів, вулиця Миру, 76 (навпроти поліклініки). Надалі, можливо, з’явиться в місцевих крамницях.
До теми
- Від солдата до командира зенітної батареї. Історія медика із Мукачева
- «У перші дні війни ворог мав величезну перевагу, в багато десятків разів…» Історія бійця 128 бригади Кирила
- “Я без своїх дівчат життя не уявляю”: як сім’ї на Закарпатті стають усиновлювачами під час війни
- Грант у 500 000 грн для дружини ветерана: історія успіху підприємиці з Ужгорода
- «Мені 53 роки, я колишній начальник карного розшуку, капітан міліції. У обох моїх очах штучні кришталики, але я пішов у бойову бригаду…» Історія бійця 128-ї бригади
- Рентген для меча: що показали дослідження старовинного експонату в ужгородському замку?
- 10 книжкових подарунків із Закарпаття: чому на них варто зупинити свій вибір
- "Я відкопав цього військовослужбовця і ми продовжили далі бій": історія прикордонника Андрія Яворини
- «Я повернувся в Україну не для того, щоб сидіти в тилу, тому не роздумував». Історія бійця 128-ї бригади Дмитра
- "Я щодня чекаю сина додому": спогади матері мукачівського Захисника
- Як варять бограч у закарпатській 128-ій бригаді
- “Спостерігаємо значне збільшення заяв від вступників” – ректор УжНУ Володимир Смоланка про проміжні результати вступної кампанії 2025
- “Пам’ятайте, що за кожним ветераном чи ветеранкою стоїть унікальний і складний досвід ”, - психологиня Людмила Балецька
- «По нас і «Гради» працювали, і ствольна артилерія, і танки, і вертушки…» Історія бійця 128-ї бригади Дмитра
- Віктор Суліма (Грузин): «Мрію відкрити невеличкий туристичний комплекс десь у мальовничому селі»
- «Відвертість» Михайла Дороговича: відомий фотограф презентував перше видання своїх робіт
- "Найлегше – це керувати дроном, а найважче – розібратися в цих всіх лініях, радіохвилях": історія 19-річної пілотки БПЛА
- Десантник «Шакал» із Вовкового
- Сонячний годинник Ужгорода і його особливий час
- «Більше пів року я прожив у російській окупації, у мене майже вся сім’я в ЗСУ, тому навіть не думаю, щоб «косити» чи піти в СЗЧ…» Історія бійця 128 бригади Вадима
До цієї новини немає коментарів