Закарпатський активіст Віктор Бучинський став героєм угорського фільму "В ім'я Тиси"

Закарпатський активіст Віктор Бучинський став героєм угорського фільму "В ім'я Тиси"
Угорець з українським корінням Дімітрій Ляшук зняв фільм, який має назву "В ім'я Тиси" - про проблему відходів на Закарпатті.

 

На Закарпатті режисер з Будапешта познайомився з місцевим активістом та підприємцем Віктором Бучинським. Віктор організував у Берегові станцію з селекції побутового сміття. А також приймає активну участь у зборі та утилізації непотребу, що приносить з собою наші річки. 

"Цей фільми, разом з Дімітрієм Ляшуком і Бейлом Францом, ми почали знімати ще у лютому 2020 року.  Незабаром ми зможемо побачити зсередини всю проблему засміченості нашого краю. Глядач побачить, що пляшка викинута десь на Закарпатті, - опиняється на березі Чорного моря, долаючи сотні кілометрів країнами Євросоюзу. Однак фільм показує і гарні сторони Закарпаття, розповідає про людей яким не байдуже чистота довкілля.

"Я бачив фільм. І можу сказати з впевненістю, що буде цікаво, але більше не розповідатиму, скоро побачите все на власні очі", - зазначив Віктор Бучинський.

Також Димитрій Ляшук відвідав сміттєпереробний завод в селі Яноші - перший подібний на Закарпатті. На жаль, урочисто відкритий кілька років тому він досі не працює.

"Побудований 8 років тому за стандартом ЄС сортувальний завод, який з тих пір не працював ні хвилини, просто вкривається пилом. А він міг би переробляти 20-30 тисяч тонн відходів на рік ... Мій фільм покаже, чому він так і не працює досі...", - зазначив Дімітрій Ляшук.

Режисер планує підготувати переклад на українську, румунську, англійську, німецьку, російську і, можливо, сербську мови. Презентація в Угорщині має відбутися в кінці березня. А потім, можливо, і у Берегові та інших містах області.

Також він вже планує знову приїхати на Закарпаття, аби показати ситуацію з побутовим  сміттям в найбільших містах області - Ужгороді та Мукачеві.

http://beregovo.today/

 

22 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів