Прийом дітей відновили у закарпатському санаторії "Малятко"

Прийом дітей відновили у закарпатському санаторії "Малятко"
20 дітей вперше в цьому році проходять амбулаторну реабілітацію в комунальному санаторії "Малятко" на Ужгородщині. Про це сказала директорка закладу Галина Мороз.

 

За її словами, з березня минулого року через карантинні обмеження в санаторії не приймали дітей. Два тижні працювали в серпні 2020 року, потім знову зачинилися. Відновили прийом дітей цього тижня, коли Закарпаття вийшло з "червоної зони". Зараз у закладі оздоровлюються діти з двох шкіл Оноківської громади.

Дарина Бринська, яка про проходить реабілітацію в санаторії розповіла, що навчилася тут кататися на коні. Сеанси проводить Оксана Хльобас. З кожною дитиною працює індивідуально.

"Ми займаємося зі здоровими дітками розвиваючою верховою їздою, а також з дітками з інвалідністю іпотерапією. Для кожної складаємо індивідуальну програму. Поліпшується загальний емоційний стан дитини: емоційний, фізичний. А в нас така зараз проблема, що діти багато часу проводять за комп’ютерами, не рухаються. Коник їх укріплює фізично", — розповідає реабілітологиня Оксана Хльобас.

Сеанс кисневої інгаляції провели для Емілії Готри. Вона говорить: "На носик йде такий вітер. І ми дихаємо чистим, і всі сопельки йдуть геть".

"У комплекс реабілітації на нашій базі обов’язково входить масаж, розвиваюча верхова їзда, а також лікувальна фізкультура, заняття з фізичним терапевтом і обов’язково апаратна фізіотерапія — розповідає фізіотерапевтка Світлана Лукащук. — Враховуючи, що у більшості дітей, які проходять у нас реабілітацію з опорно-рухової та нервової системи, мають також супутні патології. Враховуючи наш досвід, нашу матеріально- технічну базу і епідемію, ми обов’язково ще впливаємо на супутню патологію і займаємося профілактикою ГРВІ та короновірсу".

До 2020 року в санаторії проходили реабілітацію діти із хворобами дихальних шляхів. Зараз "Малятко" приймає на реабілітацію також дітей з ураженням опорно-рухового апарату та нервової системи, а також дітей з інвалідністю розповіла директорка закладу Галина Мороз.

Суспільне Закарпаття

 

17 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів