Бюджет Ужгорода втрачає щонайменше близько 4 мільйонів гривень: через що і чи вдаться їх залучити?

Бюджет Ужгорода втрачає щонайменше близько 4 мільйонів гривень: через що і чи вдаться їх залучити?
Депутати Ужгородської міської ради схвалили проєкт звернення.

 

Прийняли сьогодні на сесії і звернення депутатів міської ради Ужгорода до Державної податкової служби України, Головного управління ДПС у Закарпатській області, Ужгородської районної ради в частині належного справляння і сплати податку на доходи фізичних осіб – щодо податкових зобов’язань Ужгородської районної клінічної лікарні зі сплати ПДФО до бюджету Ужгородської міської територіальної громади.

Як ідеться у пояснювальній записці, внаслідок адміністративно-територіальної реформи на законодавчому рівні видатки на функціонування комунального некомерційного підприємства «Ужгородська районна клінічна лікарня Ужгородської районної ради Закарпатської області», що знаходиться в Ужгороді на вул.Минайській, із 1 січня 2021 року проводяться з бюджету Ужгорода. Обсяг бюджетних призначень на оплату енергоносіїв та комунальних послуг цього медичного закладу на 2021 рік склав 2,4 млн. грн.

Але податок на доходи фізичних осіб усіх працівників районної лікарні надходить до бюджету Середнянської селищної територіальної громади в зв’язку з реєстрацією місцезнаходження підприємства у смт Середнє. Бюджет Ужгорода втрачає щонайменше близько 4 мільйонів гривень річних надходжень від ПДФО, що в свою чергу зменшує на відповідну суму фінансування міських програм у важливих для ужгородців сферах (освіта, медицина, інфраструктура тощо).

 

25 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів