Ужгородські депутати проголосували за звернення до Голови ВРУ. Про що проситимуть?

Ужгородські депутати проголосували за звернення до Голови ВРУ. Про що проситимуть?
Сьогодні на сесії депутати проголосували за звернення до Голови Верховної Ради України, у якому просять виключити із законопроєкту «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (№5600 від 02.06.2021) норму щодо регулювання сплати роздрібного акцизу на тютюн.

 

У схваленому Кабміном законопроєкті закладено норму про позбавлення місцевих бюджетів 5% роздрібного акцизу на тютюн – ці кошти виробники та імпортери мають передавати держбюджету. Ужгородські депутати зазначають, що вилучення з бюджетів громад 5% роздрібного акцизу з тютюну та заміна його на кошти з перерозподілу загальнодержавного акцизу на місцеві бюджети унеможливить справедливе зарахування податку та контроль за правильністю нарахованих і сплачених сум до бюджетів громад.

Акцизний податок із продажу тютюнових виробів – одне із суттєвих джерел формування місцевих бюджетів (близько 12 млн.грн. щорічно). Ці кошти міста могли б спрямовувати на охорону здоров’я, оновлення комунальної інфраструктури, ремонти, громадський транспорт тощо.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

08 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів