З пивом, грибами, без борошна: На Закарпатті є кілька регіональних та унікальних тортів (ФОТО)

Ужгород
Найпопулярніший і найскандальніший торт. Скандал виник кілька років тому, коли на прилавках магазинів з’явилося 2 різновиди цього торта. Мережею навіть ширились чутки про те, що один з них підробка і поради, як все ж вибрати оригінал. Насправді, обидва торти оригінальні та дуже смачні. Справа в тому, що один випускає кондитерська компанія «ASA Sweets» і, до речі, він має назву «Ужгород Nostalgia», а інший «Shtefanyo V&V» Валентин Штефаньо, який і вигадав рецепт торта.
Обидва торти складаються з безе, грильяжу, горіхів та крему в різних пропорціях. За смаком та консистенцією торт трохи нагадує колишній Київський торт.
- Дизайн торта - зображення кафедрального собору Ужгорода, або герб міста.
- Ціна - від 217 до 270 гривень за 420-474 гр.
Свалява
Тортів з такою назвою є також 2: «класичний» та «літній». Обидва створила Мирослава Голонич з чоловіком. Класичний торт це - шоколадний бісквіт з ожиною та чорницею, горіхами, білі сушені гриби і темне пиво та масляний крем з додаванням бренді. «Літній» варіант торта - бісквіт, грецькі горіхи, ялиновий мус і також грибний мус з темним пивом та шоколадом.
- Дизайн - на торті зображений дубове листя та символічна печатка.
- Ціна - торт вагою 900 г – 270 грн, а 1100 г – 350 грн
Хуст та Нарцис
Торти, що представляють Хустщину з’явилися у 2020 році. Їх авторка Наталія Малета «Maletta Dessertia». Торти складається з вершків, масла, 2 видів шоколаду, солоної карамелі, згущеного молока та фундука. До речі, фундук додають не тільки у вигляді горіхів, а й переселяють на муку для торта. Дизайн торта - традиційні орнаменти Хустщини виконані у 3D форматі. Весь торт покритий глазур’ю з білого шоколаду. Та 3D квіти нарциса з білого шоколаду на карамельному фоні.
Ціни:
- Торт Нарцис — 225 грн за 630 грам
- Торт Хуст — 340 грн за 800 грам
- Торт Хуст mini —230 грн за 550 грам
Іршава
Створив торт у 2019 році Віктор Староста. Торт виготовлений без додавання борошна, його основа - грецькі горіхи, а ще карамель, вершкове масло, білий та чорний шоколад.
- Дизайн - герб та сучасна і старовинна назва Іршави.
- Ціна - від 220 грн за 800 гр.
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- «Кожна вагітність для нас — диво»: Ганна Палагусинець про програму лікування непліддя
- “Чудова десятка” закарпатської літератури, або що варто прочитати про наш край?
- Закарпатська академія мистецтв – осередок, де формують агентів культурних змін
- "Коли ти отримав зір повторно, ти дивишся на цей замилений світ інакше": інтерв'ю з ветераном війни Михайлом Філоненком
- Був художником – став військовим. Олег з Ужгорода навіть у війську продовжує творити
- «Та котра би жона пішла в полонину?» Про що говорять біля домашньої ватри вівчарі Хустщини, які зійшли після літування
- «Моїм рідним було б ганьба, якби я став ухилянтом…» Історія бійця 128 бригади Віталія
- Правова підтримка ветеранів: які питання найбільше турбують захисників після війни
- Змінити символи війни на обереги: ужгородський скульптор створює прикраси з гільз
- Вийшло третє доповнене видання "Ужгород відомий та невідомий"
- 94 дні, чотири пари взуття і майже 400 тисяч гривень: історія благодійного походу Артема Єрохіна
- "Усе накопичується – втома, загиблі товариші... Але про СЗЧ навіть не думаю". Історія бійця, який відвойовував Херсонщину
- 10 фактів про Закарпатський народний хор, які ви могли не знати
- «Наші рідні вірять, що ми повернемося з війни, тому моя головна місія – максимально зберегти людей…» Історія бійця 128 бригади Андрія
- Вечір в Ужгороді зі шпигунами та секретами
- Доторкнутися до грона і полюбити своє. На Закарпатті для майбутніх виноробів та туристів влаштували відкритий збір винограду
- Снайпер «Ярий». Молодший сержант Іван Яров переніс понад 30 операцій, але й далі влучно стріляє
- «Не люблю хвалитися, як знищую ворога, мені важливіше рятувати товаришів…» Історія бійця 128 бригади Василя
- Мукачівський прихисток: як митець відроджує творчість у будинку Ерделі
- "Дуже радий, що туди потрапив": військовий Луганського прикордонного загону Елмар Цап розповів про службу
До цієї новини немає коментарів