З пивом, грибами, без борошна: На Закарпатті є кілька регіональних та унікальних тортів (ФОТО)

Ужгород
Найпопулярніший і найскандальніший торт. Скандал виник кілька років тому, коли на прилавках магазинів з’явилося 2 різновиди цього торта. Мережею навіть ширились чутки про те, що один з них підробка і поради, як все ж вибрати оригінал. Насправді, обидва торти оригінальні та дуже смачні. Справа в тому, що один випускає кондитерська компанія «ASA Sweets» і, до речі, він має назву «Ужгород Nostalgia», а інший «Shtefanyo V&V» Валентин Штефаньо, який і вигадав рецепт торта.
Обидва торти складаються з безе, грильяжу, горіхів та крему в різних пропорціях. За смаком та консистенцією торт трохи нагадує колишній Київський торт.
- Дизайн торта - зображення кафедрального собору Ужгорода, або герб міста.
- Ціна - від 217 до 270 гривень за 420-474 гр.
Свалява
Тортів з такою назвою є також 2: «класичний» та «літній». Обидва створила Мирослава Голонич з чоловіком. Класичний торт це - шоколадний бісквіт з ожиною та чорницею, горіхами, білі сушені гриби і темне пиво та масляний крем з додаванням бренді. «Літній» варіант торта - бісквіт, грецькі горіхи, ялиновий мус і також грибний мус з темним пивом та шоколадом.
- Дизайн - на торті зображений дубове листя та символічна печатка.
- Ціна - торт вагою 900 г – 270 грн, а 1100 г – 350 грн
Хуст та Нарцис
Торти, що представляють Хустщину з’явилися у 2020 році. Їх авторка Наталія Малета «Maletta Dessertia». Торти складається з вершків, масла, 2 видів шоколаду, солоної карамелі, згущеного молока та фундука. До речі, фундук додають не тільки у вигляді горіхів, а й переселяють на муку для торта. Дизайн торта - традиційні орнаменти Хустщини виконані у 3D форматі. Весь торт покритий глазур’ю з білого шоколаду. Та 3D квіти нарциса з білого шоколаду на карамельному фоні.
Ціни:
- Торт Нарцис — 225 грн за 630 грам
- Торт Хуст — 340 грн за 800 грам
- Торт Хуст mini —230 грн за 550 грам
Іршава
Створив торт у 2019 році Віктор Староста. Торт виготовлений без додавання борошна, його основа - грецькі горіхи, а ще карамель, вершкове масло, білий та чорний шоколад.
- Дизайн - герб та сучасна і старовинна назва Іршави.
- Ціна - від 220 грн за 800 гр.
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- «На позиції мені не потрібен боєць, котрий нічого не боїться, бо він перший загине. І боягуз не потрібен…» Історія бійця 128 бригади Анатолія
- Пекар, який став мінометником. Історія бійця 156-ї окремої механізованої бригади з позивним «Мадяр»
- Заради доньки: історія прикордонника Олександра Товта
- «Я захищаю свою сім’ю, щоб жодна падла не прийшла й не сказала, що мій будинок уже його…» Історія бійця 128-ї бригади Михайла
- Закарпатська міфологія на картах таро: як художниця з Ужгорода популяризує український фольклор за кордоном
- Гідні умови праці й зарплата, як у сусідів із ЄС: підготувати й утримати фахівців
- «Хочу знову підіймати український прапор на змаганнях — як в Україні, так і за її межами». Боєць стрілецького батальйону поліціії на псевдо Слон
- "Синевирське диво" під час війни. Як правильно зробити бізнес на вівцях, а репутацію - на ефективному керівництві
- Як ветеранам повернутися до цивільного життя й роботи: досвід Семена Махліна
- Декомпресія в горах: як закарпатські гвардійці відновлюють сили після фронту
- Олександра Козоріз: "Слово, до якого підходиш навшпиньки, віддячить рясно"
- «В дитинстві я лазив на стрімкі скелі за едельвейсами, а тепер ношу едельвейс на шевроні нашої бригади…» Історія Степана, бійця 128-ї бригади
- Археологи завершили розкопки у Мукачівському замку "Паланок". Знайшли унікальні артефакти (ФОТО, ВІДЕО)
- Меблі лікаря Новака, старовинні медичні інструменти та шеврони: експонати Музею історії Закарпатської обллікарні
- Історія однієї картини: «Верховинське село» Антона Кашшая
- IT-кластер Закарпаття: три роки розвитку, стійкості та інновацій
- «У мене дома молодший брат, йому 6 років. Я воюю за нього…» Історія Артема, бійця 128-ї бригади
- "Провина євреїв була лише в тому, що вони євреї": історія порятунку єврейського хлопчика на Закарпатті під час Голокосту
- «Собака для ветерана»: історія Дмитра та його улюбленця Блека
- Удочерили трьох сестричок і завели козу. Родина з Київщини кардинально змінила життя на Закарпатті, і не тільки своє
До цієї новини немає коментарів