З пивом, грибами, без борошна: На Закарпатті є кілька регіональних та унікальних тортів (ФОТО)

Ужгород
Найпопулярніший і найскандальніший торт. Скандал виник кілька років тому, коли на прилавках магазинів з’явилося 2 різновиди цього торта. Мережею навіть ширились чутки про те, що один з них підробка і поради, як все ж вибрати оригінал. Насправді, обидва торти оригінальні та дуже смачні. Справа в тому, що один випускає кондитерська компанія «ASA Sweets» і, до речі, він має назву «Ужгород Nostalgia», а інший «Shtefanyo V&V» Валентин Штефаньо, який і вигадав рецепт торта.
Обидва торти складаються з безе, грильяжу, горіхів та крему в різних пропорціях. За смаком та консистенцією торт трохи нагадує колишній Київський торт.
- Дизайн торта - зображення кафедрального собору Ужгорода, або герб міста.
- Ціна - від 217 до 270 гривень за 420-474 гр.

Свалява
Тортів з такою назвою є також 2: «класичний» та «літній». Обидва створила Мирослава Голонич з чоловіком. Класичний торт це - шоколадний бісквіт з ожиною та чорницею, горіхами, білі сушені гриби і темне пиво та масляний крем з додаванням бренді. «Літній» варіант торта - бісквіт, грецькі горіхи, ялиновий мус і також грибний мус з темним пивом та шоколадом.
- Дизайн - на торті зображений дубове листя та символічна печатка.
- Ціна - торт вагою 900 г – 270 грн, а 1100 г – 350 грн


Хуст та Нарцис
Торти, що представляють Хустщину з’явилися у 2020 році. Їх авторка Наталія Малета «Maletta Dessertia». Торти складається з вершків, масла, 2 видів шоколаду, солоної карамелі, згущеного молока та фундука. До речі, фундук додають не тільки у вигляді горіхів, а й переселяють на муку для торта. Дизайн торта - традиційні орнаменти Хустщини виконані у 3D форматі. Весь торт покритий глазур’ю з білого шоколаду. Та 3D квіти нарциса з білого шоколаду на карамельному фоні.
Ціни:
- Торт Нарцис — 225 грн за 630 грам
- Торт Хуст — 340 грн за 800 грам
- Торт Хуст mini —230 грн за 550 грам

Іршава
Створив торт у 2019 році Віктор Староста. Торт виготовлений без додавання борошна, його основа - грецькі горіхи, а ще карамель, вершкове масло, білий та чорний шоколад.
- Дизайн - герб та сучасна і старовинна назва Іршави.
- Ціна - від 220 грн за 800 гр.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- Закарпатець на позивний «Трамп»: «Віддати Донбас? А як дивитися в очі дітям тих, хто там загинув?»
- Педагоги, якими пишається Закарпаття: шлях сертифікації та нові можливості
- Ужгород. Війна за 1000 кілометрів від фронту
- Розумом у Берліні, а серцем в Україні. Як вчителька з Ужгорода опанувала німецьку та вчить дітей у Берліні
- Інновації ужгородських науковців: як мікробіом допомагає діагностувати та попереджати посттравматичні розлади
- Поліцейський, що малює ікони: під час АТО долучився до лав Нацполіції, а в розпал війни відкрив виставку в закарпатському замку Сент-Міклош
- “Вірний завжди”: пам’яті морпіха Владислава Мельника з Луганщини, який знайшов місце останнього спокою на Закарпатті
- У Коритнянах створили осередок Пласту
- В Україні вшановують пам’ять жертв Голодоморів
- Тор та його людина. Історія кінолога Іллі та його чотирилапого «побратима»
- Дрон не лише зброя, а й засіб порятунку: історія бійця Національної гвардії України Романа
- Як у Мукачеві працює перший на Закарпатті крематорій для тварин
- Втрачений Ужгород: палац Штернберґера
- Стрільбище «Вояк»: навіщо цивільним навички стрільби
- На Закарпатті розробляють нову регіональну молодіжну програму
- “Наш дім там, де добре дітям”. Як Закарпаття стало прихистком для родин, що прийняли дітей
- 101 день на позиції – ужгородець Валерій «Шум» більше трьох місяців утримував позиції в зоні відповідальності підрозділу в Донецькій області
- «Спостерігати за ворогом із дрона – це одне, а зустріти віч-на-віч, коли бачиш його зіниці, – зовсім інше…» Історія бійця 128-ї бригади Володимира
- Робочі будні пліч-о-пліч: як дівчата та хлопці у митній формі спільно працюють на кордоні з Євросоюзом
- Снайпер "Ярий". Молодший сержант Іван Яров переніс понад 30 операцій, але й далі влучно стріляє

До цієї новини немає коментарів