Два заповідні об’єкти Закарпаття отримали 15 мотоциклів для охорони території

Два заповідні об’єкти Закарпаття отримали 15 мотоциклів для охорони території
П’ять нацпарків та заповідників Карпатського регіону отримали мотоцикли Honda XR150. Зокрема 7 транспортних засобів передали Карпатському біосферному заповіднику, НПП «Синевир» ? 8, повідомив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

 

За його словами, транспорт для природоохоронних об’єктів закупили за кошти німецького уряду в рамках проєкту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні».

Як зазначають ініціатори проекту, це перша партія позашляхових кросових мотоциклів, а на початку наступного року планують передати додатково ще потужніші одиниці.

Транспорт для краян, які охороняють природно-заповідні території, – невід’ємний елемент несення відповідальної служби. Він допоможе посилити загальну роботу служби держохорони природно-заповідного фонду України в умовах бездоріжжя та покращити доступ до віддалених місць.

«Патрулювати на великих територіях, оберігати  унікальну природу Карпат – це відповідально, а іноді і небезпечно. Поповнення автопарку для працівників природоохоронних територій – це чудова можливість бути мобільними і швидко дістатися до будь-якої точки об’єкту, зафіксувати порушення чи завадити йому», ? зазначив Мирослав Білецький.

Міндовкілля за фінансової підтримки уряду Німеччини працює над покращенням роботи служби держохорони. Так, цього року через проєкт «Підтримка природно-заповідних територій в Україні» два національні парки та один заповідник вже отримали 17 нових пікапів для охорони і патрулювання території.

Пресслужба Закарпатської ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

31 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів