Шістьох прийомних дітей віком від 1 до 12 років виховуватиме родина на Ужгородщині

Шістьох прийомних дітей віком від 1 до 12 років виховуватиме родина на Ужгородщині
Будинок сімейного типу відкрили 5 серпня в селі Ратівці на Ужгородщині. Шістьох дітей віком від 1 до 12 років виховуватиме родина Башані, сказала Суспільному начальниця служби у справах дітей Ужгородської райдержадміністрації Ірма Коста. За її словами, в Ужгородському районі таких будинків сімейного типу – 13, там виховують 96 дітей.

 

Мама-вихователька Валерія Башані складає пазли з шістьма прийомними дітьми.

"В нас троє своїх синочків – вже великі, — розповіла жінка. — Вирішили взяти ще шість діточок. Спочатку хотіли двох або трьох, але вони рідні, тому взяли всіх. Ми поговорили з своїми синами, і вирішили старатися виховати й інших. Адже родина йде від серця".У 9-річної Крістіни — своя кімната. "Це мої речі, це мої сукні. Подобається мені у цьому будинку», — розповіла дівчинка.

Батько-вихователь Олександр Башані каже: старалися рідним дітям дати належне виховання і навчання. "Сподіваюся, що і цим дамо подібне виховання", — каже чоловік.

Люди, які хочуть бути батьками-вихователями у дитячому будинку сімейного типу, повинні пройти спеціальне навчання в обласному центрі соціальних служб, каже начальниця служби у справах дітей Ужгородської райдержадміністрації Ірма Коста.

"Навчання триває недовго, з кандидатами працюють відповідні спеціалісти і психологи, — сказала чиновниця. — Після завершення вони отримують рекомендацію і повертаються до нас у службу у справах дітей і якщо є відповідний дитячий будинок, то розглядається доцільність відкриття будинку сімейного типу і відбувається знайомство з дітьми».

За словами начальниці служби у справах дітей Закарпатської ОДА Світлани Якімеліної, загалом на Закарпатті є 263 дитини, які можуть бути влаштовані в сім’ї.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів