Два художники розмальовують вівтарну картину в дитбудинку на Ужгородщині

Два художники розмальовують вівтарну картину в дитбудинку на Ужгородщині
Картину на стіні каплички дитячого будинку сімейного типу в селі Ратівці на Ужгородщині розмальовує художник Ференц Ерфан. За його словами, на ній зобразили, окрім розп’яття, засновників дитячого будинку та його перших вихованців.

 

Вівтарну картину на стіні каплички дитячого будинку сімейного типу ім. Святого Михайла розмальовує художник Ференц Ерфан. Каже до нього звернулися з Дитячого будинку з пропозицією намалювати картину. Для цієї роботи він запросив долучитися і художника Сергія Бібу.

"Ми приблизно обговорили тематику, а саме: що повинно бути зображено на картині, — розповів Ференц Ерфан. — Я хотів відобразити момент, коли сюди прибули перші діти, я не знаю напевне, скільки років тому, тоді тільки мріяли про зведення цієї каплички, тому що вона потрібна цій спільноті, цим людям, які так наполегливо тут працюють, щоб це все зберегти. Тож я запропонував: зробімо це. І склав такий план. Порадились також з єпископом, з Марією (директоркою будинку сімейного типу – ред.), і вирішили створити таку картину, яка й висіла тут близько року".

Ференц Ерфан за роботою

Каплицю, в якій малюють картину, збудували в 2019 році, — розповіла директорка дитячого будинку Марія Біров.

"Коли каплиця була готова, ми хотіли зробити її унікальною, — власністю дитячого будинку, — сказала вона. — Оскільки, у житті дитячого будинку ми слідуємо за святим Філіпом Нерійським, то обрали його покровителем нашої каплиці. Як головного захисника каплички, ми зобразили його на вівтарній картині, а поруч — засновників дитячого будинку: єпископа Антала Майнека та отця-єзуїта Міклоша Молнара, Арпада Бірова, та перших його мешканців".

За словами художника Ференца Ерфана, вівтарну картину мають завершити впродовж серпня.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів