СБУ заблокувала рейдерське захоплення на Закарпатті

СБУ заблокувала рейдерське захоплення на Закарпатті
Зловмисники незаконно відчужили земельну ділянку вартістю понад 21 млн грн, повідомляє пресслужба УСБУ в Закарпатській області.

 

Служба безпеки України у Закарпатській області заблокувала рейдерське захоплення земельної ділянки загальною площею 2,5 га, ринкова вартість якої понад 21 млн грн.

Для позбавлення підприємства права власності на земельну ділянку зловмисники вирішили долучити до схеми також державного реєстратора. Останній, спеціально під оборудку, спершу зареєстрував приватне підприємство із ознаками фіктивності. Згодом «запустив» процедуру відчуження майна у його реального власника на користь новоствореного фіктивного суб’єкта.

За даними слідства, відчуження майна відбувалося без відома його реального власника. Тим не менше, попри порушення процедури, державний реєстратор видав нібито новому власнику «свідоцтво» про придбання майна з прилюдних торгів.

Підробку засвідчив власним підписом та відтиском круглої печатки приватного нотаріуса. Опісля вніс до Державного реєстру відомості про зміну власника. Цим самим позбавивши прав на майно його реального власника.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України повідомлено про підозру приватному нотаріусу Ужгородського міського нотаріального округу.

Викриття протиправного механізму відбувалося спільно зі слідчими ГУ НП у Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

19 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів