В Закарпатському протипухлинному центрі з'явився лінійний прискорювач для лікування онкохворих

В Закарпатському протипухлинному центрі з'явився лінійний прискорювач для лікування онкохворих
Лінійний прискорювач — такий апарат для онкохворих представили 24 серпня в обласному протипухлинному центрі в Ужгороді. Про це Суспільному повідомив Директор Закарпатського протипухлинного центру Андрій Русин.

 

За його словами, апарат купили за гроші їхнього медзакладу, а також державні та обласні. Загальна вартість проєкту — 65 мільйонів гривень.

"Щорічно в нас близько 3,5 тисяч нових випадків. На сьогодні понад 25 тисяч краян живе з цим діагнозом. Опромінення щорічно отримують близько півтори тисячі пацієнтів. Завдяки цьому апарату надання послуги буде якісніше, швидше. Тобто тривалість процедури 2 хвилини. 80% пацієнтів можуть бути тут опромінені. Наші краяни зможуть безкоштовно отримувати допомогу", — розповів Андрій Русин.

За його словами, лінійний прискорювач знаходиться у спеціальному бункері. Туди заходить пацієнт. Лікар залишається в іншому приміщенні і стежить за процедурою через відеонагляд. Проводити променеву терапію пацієнтам обласного протипухлинного центру на цьому апараті почнуть із кінця вересня.

"Це безболісний і безпечний метод лікування раку, адже мінімально вражаються навколишні тканини. Загальна вага людини, яку може витримати стіл, — 228 кілограмів", — додав директор закладу.

В Ужгороді такий апарат — третій в Україні. Він призначений для безкоштовного лікування пацієнтів протипухлинного центру.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів