Ужгородка Надія Дьолог позмагається на Паралімпіаді в Токіо

Ужгородка Надія Дьолог позмагається на Паралімпіаді в Токіо
Із 24 серпня в Токіо стартували 6-ті Паралімпійські ігри, які триватимуть до 5 вересня. Україна представлена 143-ма спортсменами в 15-ти дисциплінах.

 

Приємно, що у складі паралімпійської збірної є й закарпатка – майстер спорту міжнародного класу Надія Дьолог. До слова, для неї це дебютна Паралімпіада, тож сподіваємося, що вона стане для неї ще й успішною. 29 серпня Надя розпочне свій виступ у командних змаганнях із фехтування на рапірах.

Уже в перший день, 25 серпня, збірна України встигла здобути 8 медалей (1 золоту, 5 срібних та 2 бронзові), що одразу ж у медальному заліку вивело нашу державу на 5-ту сходинку.

Прем’єрне «золото» Україні на Паралімпіаді принесла плавчиня Єлизавета Мерешко на дистанції 50 метрів вільним стилем. Вона – прапороносець України на церемонії відкриття Ігор у Токіо. «Срібло» вибороли плавець Антон Коль на дистанції 100 метрів на спині у класі S1 та Максим Кріпак – на дистанції 50 м (вільний стиль) у класі S10. Також медальним став заплив Олексія Вірченка, котрий фінішував другим на дистанції 100 метрів (батерфляй) у класі S13. «Срібло» Україні принесли і 35-річна фехтувальниця Олена Федота та Артем Манько у фехтуванні на візках.

Бронзові медалі в загальнокомандну копилку вибороли фехтувальниця Євгенія Бреус, яка першою з українок підійнялася на п’єдестал пошани у Токіо, та плавчиня Анна Гонтар на дистанції 50 метрів вільним стилем.

Лідерами же станом на 26 серпня є австралійські паралімпійці – вони мають 10 нагород (6 золотих, одна срібна, 4 бронзові), на другому місці Китай – 8 медалей (5 золотих, одна срібна, 2 бронзові), третє – в команди російського олімпійського комітету – 6 (3 «золота», 1 «срібло», 2 «бронзи»), на четвертій сходинці йде Італія з 5-ма медалями (дві золоті, 1 срібна, дві «бронзи»).

Загалом у Паралімпіаді беруть участь 168 країн, 4 400 спортсменів, які змагатимуться у 22-х видах спорту за 540 комплектів нагород.

Семен МИХАЙЛИК

Новини Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

28 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів