На КПП «Тиса» відбулася презентували електронну чергу перетину кордону

На КПП «Тиса» відбулася презентували електронну чергу перетину кордону
На КПП «Тиса», що на українсько-угорському кордоні, відбулася презентація проекту «Електронна черга перетину кордону» для вантажного транспорту від компанії GoSwift (Естонія). Пілотний проект, який реалізовуватимуть у місці проведення презентації та на КПП «Ужгород» на українсько-угорському кордоні, покликаний зменшити черги та час перетину кордону.

 

У Презентації проекту взяли участь голова Закарпатської облради, голова Закарпатської ОДА, Надзвичайний та Повноважний Посол Естонії в Україні Каймо Кууск, представники Закарпатської ОДА та Держприкордонслужби, Державної митної служби та дипломатичних установ. Після презентації відбулося підписання Меморандуму про співпрацю з метою надання міжнародної технічної допомоги. Відтак учасники зустрічі відвідали сервісну зону пункту пропуску та ознайомилися з її інфраструктурою. У сервісній зоні надаватиметься частина послуг електронної черги, яка коштуватиме, у середньому, 12 євро.

Згідно з проектом, електронна черга передбачає: реєстрацію користувача у черзі очікування; виклик транспортного засобу для в’їзду до МАПП у напрямку виїзд з території України; інформування користувача про зміну часу виклику для в’їзду до МАПП; забезпечення стоянки (паркування) транспортного засобу; охорону та освітлення зони очікування; доступ до мережі Інтернет (Wi-Fi); збір побутових відходів; користування туалетами та душовими приміщеннями.

За задумом авторів проекту, електронна черга дозволить користувачам за менш, ніж годину пройти оформлення і виїхати на суміжну сторону. За зведеною інформацією ДПС та ДМС, наразі час простоювання у чергах на КПП «Ужгород» та КПП «Тиса» складає від 2 до 12 годин для громадян та від 2 до 14 діб – для водіїв вантажівок. Як наслідок, на КПП «Ужгород» на кордоні зі Словаччиною та на КПП «Тиса» на кордоні з Угорщиною систематично виникають черги із 70 – 160 вантажівок, а іноді із понад 500, протяжністю 8 – 10 кілометрів.

Пресслужба Закарпатської обласної ради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів