В Ужгороді стартував ювілейний фестиваль «Книга-Фест»

В Ужгороді стартував ювілейний фестиваль «Книга-Фест»
Ювілейний, 10-ий, фестиваль «Книга-Фест» стартував сьогодні в Ужгороді – закарпатські видавці представляють свої видання, новинки, автори проводять творчі зустрічі, автограф-сесії. На виставці можна оглянути і придбати роботи видавництв Олександри Гаркуші, «Рік-У», «Карпати», «Патент», «Карпатська вежа», «Timpani», письменниці Галини Малик та дослідниці Тетяни Літераті.

 

На урочистому відкритті «Книга-Фест-21» заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Ігор Шинкарюк відзначив, що фестиваль щороку збирає людей, які люблять, цінують книги і що ера цифровізації навіть своїми зручностями не прибере необхідність у друкованих книгах.

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та на відкритому повітрі

Голова Закарпатської облради Олексій Петров у вітальному слові наголосив, що актуальність таких книжкових фестивалів дає упевненість, що є кому протистояти, аби штучний інтелект не став новою світовою релігією.

Заступник Ужгородського міського голови Василь Гомонай передав вітання від міського голови Богдана Андріїва, зазначив, що книжкові фестивалі в різних форматах дуже актуальні в Ужгороді, якщо враховувати попередника «Книги-Фест», то проходять вони вже протягом двох десятиліть. Василь Васильович подякував видавництвам, які працюють попри всі складнощі, авторам, читачам, які шанують книги. Нагадав, що напередодні з професійним святом вітали працівників бібліотек і з цієї нагоди вручив грамоту Ужгородської міської ради директорці обласної бібліотеки Олені Канюці.

На зображенні може бути: 7 людей, люди стоять та на відкритому повітрі

За увагу, підтримку книговидання подякував і владі Ужгорода, Закарпаття, і читачам заступник голови Закарпатської організації Національної спілки письменників України Василь Густі.

На зображенні може бути: книга

На урочистостях відзначили переможців конкурсу дитячих малюнків-ілюстрацій до книг – вихованців ПАДІЮНу.

Можливо, це художній твір 1 person

  • Також традиційно оголосили найкращі видання у різних номінаціях: «Кращий книжковий дизайн» – книга Інни Магас «Промов своє ім’я», видавництво Олександри Гаркуші;
  • «Кращий книжковий редактор» – Борис Кушнір із всеукраїнського видавництва «Карпати»;
  • «Перекладне видання» – «Попеляста ворона» Рудольфа Яшика, видавництво «Timpani»;
  • «Туризм і рекреація» – «Геологічний путівник по Закарпатській області», всеукраїнське видавництво «Карпати»;
  • «Нотне видання» – Заслужений академічний Закарпатський народний хор, видавництво «Рік-У»;
  • «Видання для дітей» – Інна Магас «Промов своє ім’я», видавництво Олександри Гаркуші;
  • «Животворне минуле» – Степан Ігнатович, «Астрономія на Закарпатті» видавництво «Timpani»;
  • «Образотворче видання» – Леся Приймич, «Живопис», видавництво Олександри Гаркуші;
  • «Видання публіцистики» – «Бібліотека, як важлива складова загальнокультурних процесів», видавництво «Рік-У»;
  • «Наукове видання» – «Репатріація мешканців Закарпаття з країн Європи: з одних таборів в інші – радянські (1944-1953рр.)», всеукраїнське видавництво «Карпати»;
  • «Літературно-художня проза» – Іван Яцканин, «Гіркий присмак пищавки», видавництво «Timpani».

На зображенні може бути: 4 людини та люди стоять

А фаворитом журі конкурсу, а тому переможцем «Книга-Фест-21» стало видання «Наукова бібліотека Ужгородського національного університету: від джерел до сучасності», видавництво Олександри Гаркуші.

На зображенні може бути: 1 особа

На фестивалі сьогодні і завтра практично кожну годину презентують нові видання, триває книжкова лотерея та проводиться комплектування бібліотеки для захисників України на сході нашої держави.

На зображенні може бути: 4 людини, люди стоять та на відкритому повітрі

Настрою на відкритті додали юні таланти – естрадно-духовий оркестр Ужгородського музичного коледжу імені Д. Є.Задора під керівництвом Ференца Томича, актори театру ляльок, а сьогодні о 17.30 виставковий день завершиться виступом молодого талановитого гурту Alsava bаnd та команди стендаперів.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів