Військові США допоможуть завершити спорудження в Ужгороді спортивно-реабілітаційного центру

Військові США допоможуть завершити спорудження в Ужгороді спортивно-реабілітаційного центру
13 жовтня 2021 року, о 14:30, на вул. Франтішека Тіхого, 13-Б в оьласному центрі Закарпаття відбудеться зустріч, в якій візьмуть участь представники посольства США в Україні, військового командування, підрядники, повідомили в оргкомітеті. Йтиметься про завершення будівництва спортивно-реабілітаційного центру в обласному центрі Закарпаття.

 

Це стало можливим завдяки зверненню активістів і волонтерів, які клопотали на різних рівнях про спорудження такого закладу для оздоровлення військовослужбовців, що зазнали поранень чи інших ускладнень у збройних конфліктах, а також інвалідів із ураженням опорно-рухового апарату.

Відділ оборонного співробітництва Європейського командування армії США, що співпрацює з Міноборони України та Збройними силами України у рамках двосторонніх зовнішньополітичних відносин, прийняв рішення підтримати будівництво названого центру в Ужгороді. Оскільки Програма гуманітарної допомоги Уряду США якраз і спрямована на такі цілі, а саме: будівництво та відновлення шкіл, дитбудинків, інших головних постачальників соціальних послуг в Україні. 

Військовий інженер, представник командування ВМС США у справах ремонту й будівництва Хосе Хернандес і керівниця Програми гуманітарної допомоги Відділу оборонного співробітництва посольства США в Україні Людмила Кириленко прибувають на Закарпаття. Вони й представлять забудовників, розкажуть про підготовчий етап, фінансову складову тощо.

Хосе Хернандес вважає, що допомога військовим у питаннях їх оздоровлення є насправді дуже важливою справою. Загалом, для Посольства США в Україні потенціал такого об’єкта є цікавим, оскільки його спорудження може покласти початок партнерству між Ужгородом і військовим відомством Америки у цивільній сфері, а звідси – зміцнення дружби між двома країнами.

Координатор проєкту в Ужгороді Едуард Залеський зазначає, що і активісти, і військовослужбовці дуже зраділи новині, дізнавшись, що до переліку вітчизняних об’єктів, котрі матимуть підтримку від Уряду США, включено й Ужгородський спортивно-реабілітаційний центр для інвалідів. Адже це суттєва допомога нашим мужнім воїнам, за що щира подяка всім, хто сприяв просуванню цього важливого для краю питання.

На зустріч також запрошені: перші керівники області та м.Ужгород, народні депутати України. 

zakarpattya.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів