Понад 100 людей з коронавірусом госпіталізували на Закарпатті за минулу добу

Понад 100 людей з коронавірусом госпіталізували на Закарпатті за минулу добу

 

Понад 100 осіб госпіталізували на Закарпатті протягом вчорашньої доби, 2 листопада. Про це Суспільному 3 листопада повідомила головна епідеміологиня Закарпаття Вікторія Тимчик.

За її словами, станом на зараз у медзакладах області, де лікують COVID-хворих, перебуває 800 людей. Із них 40 % – кисневозалежні.

"Наразі перебіг COVID не є такий легкий як, можливо, був у попередній хвилі, — сказала Тимчик. — І якщо ми мали тільки 940 ліжок для того, щоб госпіталізувати таких хворих, то протягом декількох останніх тижнів ми розширили кількість ліжок утричі. Зараз їх загальна кількість становить 1380. Знаємо, що минулі хвилі можемо і маємо можливість розгорнути більше 2000 тисяч таких ліжок, але зараз сподіваємося на активність населення в плані вакцинації. За минулий тиждень із тих осіб, котрі поступили в заклади охорони здоров’я, на госпіталізацію вакцинованих було 3 %".

Також, за словами голови Закарпатської ОДА Анатолія Полоскова, збільшилася кількість закладів, де лікують хворих на коронавірус. З понеділка, 1 листопада COVID-відділення відкрили і у Воловецькій районній лікарні.

"Нині пацієнтів із COVID в області приймають у 13 лікарнях. Ліжка забезпечені киснем на 100 %. Станом на сьогодні на Закарпатті забезпечено 1380 ліжок для хворих на COVID. З них 58 % зайняті. Закарпаття відповідає "жовтому" рівню епідемічної небезпеки. Щоб якнайдовше втримати ці показники і не допустити переходу області в помаранчеву чи червону зону, нам потрібно нарощувати темпи вакцинації".

Суспільне Закарпаття

 

 

03 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів