Два полігони заповнені на 95 та 80%: як вирішити проблему з сміттям на Закарпатті

Два полігони заповнені на 95 та 80%: як вирішити проблему з сміттям на Закарпатті
На Закарпатті є 62 сміттєзвалища, майже в половині з них нема місця для відходів, а інші заповнені на 85%. Про це Суспільному повідомив начальник обласного відділу поводження з відходами Віталій Ковач. Також в області є два полігони для сміття. Вони розташовані в Ужгородському та Мукачівському районах. Суспільне Закарпаття публікує серію матеріалів про проблему сміття в регіоні.

 

 

Полігон твердих побутових в Ужгородському районі заповнений на 95%

Полігон для захоронення сміття в селі Барвінок Ужгородського району має площу 3,7 га. Це єдине місце, куди привозять сміття жителі Ужгородської громади. У департаменті міського господарства від коментарів Суспільному відмовилися. Прессекретарка Ужгородської міськради Алла Кохан повідомила, що наразі полігон заповнений на 95%, на його експлуатацію цього року з міського бюджету виділили 740 тисяч гривень.

Два полігони заповнені на 95 та 80%: як вирішити проблему з сміттям на ЗакарпаттіСуспільне Закарпаття

Полігон твердих побутових відходів у селі Барвінок

На цей полігон з Ужгорода вивозить сміття компанія "АВЕ". Його директорка Наталія Якубик розповіла: за 10 місяців цього року працівники вивезли на захоронення близько 180-ти тисяч кубічних метрів відходів.

"Минулого року, якщо брати для порівняння, тенденція плюс-мінус тримається однакова щодо кількісті відходів. Можливо, трішки більше цього року вивезено. У місяць з Ужгорода десь 18 тисяч метрів кубічних сміття вивезли. У середньому в Україні так і тримається, якщо брати на одного мешканця, то близько два метри кубічні в рік один мешканець утворює побутових відходів", — розповідає Наталія Якубик. "Приблизно 10% всіх відходів наші мешканці сортують. Відсортоване сміття забирається іншим типом машин. Тут на місці ще його пересортовуємо. Сортуємо за кольорами. Пресуємо й відправляємо на переробку".

За словами директорки компанії, вивозять сміття на полігон в село Барвінок, оскільки іншого місця немає. "На жаль, наш полігон повністю заповнений. Питання щодо нового полігону чи нового сортувального й переробного заводу піднімається на рівні області — облдержамдіністрації".

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів