За програмою «Енергодім» в Ужгороді облаштовують багатоповерхівку

За програмою «Енергодім» в Ужгороді облаштовують багатоповерхівку
Ужгород долучився до програми енергомодернізації багатоповерхових будинків «Енергодім». Програма фонду енергоефективності дає змогу співвласникам повернути до 70% витрат на зовнішнє оновлення дому і модернізацію внутрішніх систем. Наразі за цією програмою в Ужгороді облаштовують перший будинок – на вулиці Івана Франка, 56А. Роботи охоплюють утеплення фасаду та балконів, цокольного поверху та горища, заміну вікон, дашків над вхідними дверима, громовідводів.

 

Така термомодернізація дасть змогу зменшити рахунки за комунальні послуги, поліпшити зовнішній вигляд будівлі, підвищити комфорт та умови проживання, підвищити вартість нерухомості, поліпшити технічний стан будівлі тощо. Відповідно до умов фінансування 20% становлять кошти співвласників будинку (тут 40 квартир, 105 співвласників), 70% після актів виконаних робіт повертає Фонд енергоефективності, 10% відшкодовує Ужгородська міська рада.

Голова ОСББ та ініціаторка цих робіт Олена Гринчук розповіла, що від подачі першої заявки до Фонду енергоефективності (та відповіді із зауваженнями) минуло близько року. Загалом усе розпочалося із загальних зборів співвласників будинку (мали підтримати ?), далі обрали енергоаудитора, який зробив енергоаудит будинку, відправили першу заявку на сайті Фонду енергоефективності, звернулися до проєктанта, котрий підготував проєкт і кошторисну документацію, яку відправили на державну експертизу. Згодом знайшли підрядника, договір з яким у жовтні уклали на 5 місяців, за цей час мають встигнути завершити все заплановане. Після цього Ужгородська міськрада компенсує ОСББ 10% вартості всіх робіт.

На кожному етапі складається акт виконаних робіт, здається до Фонду, який, уже зазначалося, відшкодовує 70%. Так, уже отримали кошти за проведення аудиту.

Ужгородські першопрохідці усім охочим до енергомодернізації ОСББ радять переглядати вебінари на сайті Фонду енергоефективності (https://eefund.org.ua/) та не боятися зауважень у формуванні документів або звернутися до Регіонального радника Фонду Руслана Попітченка.

Ужгородська міська рада

 

 

23 листопада 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів