Закарпаття — на фінальній стадії підписання договору про будівництво сміттєсортувального заводу

Закарпаття — на фінальній стадії підписання договору про будівництво сміттєсортувального заводу
Таку інформацію сьогодні під час робочої зустрічі з керівником області Саболч-Сатмар-Берег Оскаром Шестаком у Ніредьгазі заявив голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко.Загальна сума проекту, відомого як ZeroWaste («Нуль відходів»), що передбачає будівництво полігону твердих побутових відходів і сміттєсортувального заводу в селі Яноші Берегівського району, складає 7,5 мільйонів євро, з яких уже залучено близько 5 мільйонів євро.

 

Решту фінансування очікується від Уряду Угорщини. За словами спікера облради, реалізація цього першого системного проекту дозволить вирішити проблему твердих побутових відходів у всьому Берегівському і частині Хустського району. Проект також покликаний змінити ганебну ситуацію, коли з України у ЄС через річку потрапляють тонни пластику та інших відходів. «Відрадно, що перша такого роду в Україні міжнародна платформа європейського співробітництва «Тиса», ініціатором якої був у 2015 році, показує хороші результати і в іншому напрямку. Мова про проект «Екологічна оцінка можливостей відновлення природних ресурсів у селищі Солотвино з метою запобігання подальшому забрудненню басейну Верхньої Тиси через підготовку комплексної системи моніторингу РЕВІТАЛ 1», що реалізовується у рамках проекту HUSKROUA». Надзвичайно радий був зустрічі зі своїм давнім другом Оскаром Шестаком.

Домовилися, що з обох боків сприятимемо втіленню проектів та роботі над новими спільними ініціативами». — прокоментував зустріч Володимир Чубірко.Разом з головою облради у складі делегації угорську Ніредьгазу відвідали екс-голова облради Михайло Рівіс (нині депутат облради від ЄС), який продовжував роботу над проектами ЄОТС «Тиса», депутат облради від партії КМКС Пейтер Чабо та заступник директора Європейського об’єднання територіального співробітництва ЄОТС ТИСА Юдіта Євчак.

Пресслужба Закарпатської облради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів