Впровадження системи відеонагляду «Custody Records» на Закарпатті набуває розвитку

Впровадження системи відеонагляду «Custody Records» на Закарпатті набуває розвитку

 

На Закарпатті активно впроваджується проєкт Національної поліції України «Custody Records». Нещодавно перший в області фронт-офіс, оснащений такою електронною системою обліку та фіксації всіх дій із затриманими особами, був презентований у підрозділі поліції на Тячівщині, - інформує Поліція Закарпатської області

Сьогодні, 12 травня, автоматизована система «Custody Records» запрацювала і в одному з відділень Хустського районного управління поліції, в місті Іршава. Відкриття вже другого в області фронт-офісу відбулося за участі начальника ГУНП в Закарпатській області Ярослава Колесника, начальника Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини НПУ Руслана Горяченка, заступника голови Закарпатської ОВА Олександра Пацкана та представників місцевих органів влади.

Тестування роботи системи «Custody Records» відбувалося в режимі реального часу. Відеофіксація всіх дій, які відбувалися в спеціально обладнаних приміщеннях, стартувала з самого початку доставлення поліцейськими в підрозділ затриманої особи. Безперервний відеозапис із супровідним коментуванням для присутніх вівся і під час подальшої реєстрації затриманого, його супроводу до інспектора з дотримання прав людини в кабінеті інтерв’ювання, згодом – до кімнати зустрічі з адвокатом, кімнати для проведення слідчих дій та поміщення до кімнати затриманих.

«Сьогоднішній захід – це ще одне підтвердження того, що ми йдемо в правильному напрямку і впровадження проєкту «Custody Records» на Закарпатті набуває активного розвитку. Адже з кожним новим відкриттям облаштованих фронт-офісів у підрозділах поліції зростає і рівень якості контролю за безпекою і дотриманням прав як затриманих, так і поліцейських», - зазначив генерал поліції третього рангу Ярослав Колесник.

 

12 травня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів