На час новорічно-різдвяних свят в Ужгороді посилять перевірки дотримання карантину

На час новорічно-різдвяних свят в Ужгороді посилять перевірки дотримання карантину
Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв сьогодні зустрівся з головою Ужгородської райдержадміністрації Радіоном Кіштулинцем, представниками Ужгородського районного управління поліції, щоб додатково узгодити, скоординувати посилення спільних перевірок дотримання в місті карантинних норм під час новорічно-різдвяних свят.

 

Прийдешні свята, кілька вихідних, які будуть і на Новий рік, і на Різдво, традиційно асоціюються з відпочинком, відвідуванням різних закладів. Проте, на жаль, уже майже 2 роки через COVID-19 діють жорсткі обмеження. Кабінет Міністрів 15 грудня вніс зміни до постанови №1236 і продовжив дію адаптивного карантину на території України до 31 березня 2022 року. Із 6 грудня почали діяти нові карантинні норми. Вони стосуються насамперед невакцинованих громадян – навіть на жовтому рівні епіднебезпеки для відвідування та роботи громадських, розважальних закладів, ресторанів, спортцентрів, басейнів, участі в масових заходах тощо потрібно мати принаймні одне щеплення проти COVID-19, дійсний негативний тест чи сертифікат про одужання.

Крім того, вже зменшено термін дії документа про отримання однієї дози вакцини проти коронавірусу – «жовтого» COVID-сертифіката та довідки форми 063-О. Раніше вони були чинними 120 днів, а з 6 грудня їхній термін дії становить 30 днів, тобто, якщо людина не зробила другу дозу вакцини протягом 30 днів, її документ втрачає чинність.

Тому вкотре звертаємо увагу: носіть маски, дотримуйтесь дистанції та карантинних обмежень. Крім того, що це може убезпечити від хвороби вас і ваших близьких, дотримання вимог протидії поширенню COVID-19 ще й буде активно перевірятися, чималі штрафи за їх порушення доведеться сплачувати і працівникам/власникам закладів, і їхнім відвідувачам.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів