Закарпатські роми можуть проконсультуватися онлайн з питань працевлаштування

Закарпатські роми можуть проконсультуватися онлайн з питань працевлаштування
10 відеороликів українською/ромською мовами з поясненнями щодо працевлаштування та захисту прав підготувала для закарпатських ромів команда ГО КАПЛ «Вестед» у рамках проєкту «Роми на захисті власних трудових прав». Проєкт реалізовується в громаді у партнерстві із ГО "Закарпатсько обласне об’єднання ромської молоді "Лулудя" за спільної підтримки з боку ЄС та МФ «Відродження» ( “EU4USociety”).

 

Крім того, запущено он-лайн сервіс онланй-консультанта, де можна отримати відповідь на типові питання у сфері захисту трудових прав, а також задати власне запитання (http://www.kaplvested.info/konsultant ). «Надаються індивідуальні та колективні консультації ромам про трудові права, зокрема порядок офіційного працевлаштування, порядок реєстрації у центрі зайнятості, про поняття підходящої роботи, підстави припинення реєстрації у центрі зайнятості як безробітного, про порядок та розміри виплати допомоги по безробіттю, про порядок оскарження незаконного звільнення, про гарантії для вагітних жінок-працівниць тощо», -  пояснила Марія Менджул, ГО КАПЛ "Вестед".

За словами Каміли Горват, керівниці ГО "Закарпатсько обласне об’єднання ромської молоді "Лулудя", пандемія СOVID-19, що триває досі, загострила більшість соціально-еономічних проблем ромів. За результатами оприлюдненого дослідження з мапування зайнятості в ромських громадах (у Волинській, Донецькій, Закарпатській, Луганській, Одеській, Харківській та Черкаській областей) тільки один з чотирьох респондентів-ромів (27%) підтвердив, що має регулярний, хоч і не високий дохід. Такі проблеми із високим рівнем безробіття серед ромів обумовлені і низьким рівнем їх обізнаності про свої трудові права, а також можливості їх захисту.

 

 

30 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів