Ігри для вивчення англійської мови

Ігри для вивчення англійської мови
Для вас підготували підбірку онлайн-ігор, за допомогою яких зможете розвинути основні навички читання, граматики, розширити лексичний запас та навчитися сприймати усну мову різних носіїв.

 

Щоб вам було зручніше, розбили всі ігри за тими навичками, які зможете розвинути, граючи в них.

Освітній центр Cambridge.ua відкриває набір на курс "англійська для дітей" від кращих викладачів в Україні.

Лексика

Wordshake

Зіставити з певного набору літер слова — класична гра, що допоможе розвивати логіку, уважність, а також засвоїти або актуалізувати раніше вивчені слова. Ще можна складати слова навмання і дивитися переклад невідомих слів. Так, будете вивчати нові слова. Додайте після цього вправи з новими словами — і ваш словниковий запас буде регулярно рости!

Гра на англійській Wordshake

ESL Crossword Puzzles

У цій грі хоч акцент і зроблений на лексиці, ви також будете розвивати навичку читання та закріплювати свої граматичні знання.

Вона розрахована на початківців, має добре продуману структуру — від простого до складного. Кожному буде комфортно проходити рівні. Також є поділ за категоріями: можете обрати певну тематику, лексику з якої бажаєте вивчити.

Scrabble

Мабуть, кожен знає цю настільну групову гру. Тепер вона є і в онлайн-форматі. Можете грати разом з друзями. А правила досить прості: кожен має 7 фішок з літерами, за допомогою яких треба складати слова на дошці. За різні слова буде нараховуватися різна кількість балів, залежно від клітинок, на які потраплять літери.

Ця гра розвиває логіку, стимулює пам’ять та є досить цікавим варіантом, як одночасно розважитися та провести час з користю.

Граматика

English Grammar Quiz

Цей додаток розроблений для поступового засвоєння граматики з нуля. Зручний поділ на рівні за складністю, 2 режими гри — з лімітом часу (Time mode) та для вдумливої гри (Endless mode).

За допомогою цієї гри ви освоїте досить чіткі навички: правильно формулювати думки, використовувати різні форми слів, коректно складати фрази та речення.

The Grammar of Doom

Онлайн-гра написана повністю англійською мовою та являє собою пригодницький екшен. Всього має 10 рівнів, на кожному з яких розбирається певна тема з граматики. Уточнення: ця гра підходить на закріплення знань, а не їх засвоєння. Там ви не знайдете пояснень та теорії, лише завдання. Тому перед тим, як проходити рівень, наприклад, по неправильній формі дієслів, вивчіть цю тему за допомогою інших інструментів.

Говоріння

VR Chat

Це доволі масштабна й однозначно унікальна гра. Ви створюєте власний віртуальний світ, в якому спілкуєтесь з іншими гравцями, можете мандрувати в їх світи та приймати гостей у своєму.

Доступні текстовий та голосовий чати — обирайте, який вам до вподоби. Обидва способи допомагають розвивати ваші навички спілкування. Плюс, ви познайомитеся з людьми з різних куточків світу, а це завжди цікавий досвід та обмін інформацією.

VR Chat гра

Call of Duty

Так, у цій грі, окрім адреналіну та яскравих вражень, ви ще й навичку говоріння добре розвиваєте. Адже це командна гра, в якій важливим етапом є узгодження стратегії за допомогою голосового чату. Далі, у процесі виконання ігрового завдання, ви також будете постійно на зв’язку зі своєю командою.

Сприймання усної мови

FluentU

У цій грі ви розвиваєте також й інші навички, але основний акцент — саме на прослуховуванні мови. Ви будете дивитися різні відеозаписи, трейлери фільмів, після цього — виконувати завдання, які покажуть, як добре ви зрозуміли почуте.

У відео є субтитри, кожне слово в яких має переклад. Так, ви будете засвоювати та нову лексику.

Відео розбиті за категоріями та рівнями складності. Кожен знайде щось для себе!

The Last of Us

І знову комп’ютерна гра, з цікавим сюжетом та неймовірно реалістичною мовою персонажів. Враховані навіть особливості акцентів: якщо герой з Техасу, говорить з вираженим південним акцентом.

Також зустрінете багато розмовних фраз, які допоможуть засвоїти сучасний американський стиль спілкування.

Heavy Rain

Це повністю інтерактивна гра. Сюжет залежить від тих варіантів відповідей, які ви обираєте. Важливо уважно слухати діалоги та швидко розуміти, про що йде мова. Адже від вашого вибору відповіді залежатиме життя персонажів гри.

Але не турбуйтеся, в неї зможе зіграти навіть початківець — діалоги досить прості.

Пробуйте грати у різні ігри, впевнені — ви знайдете те, що буде вам до душі!

 

22 січня 2022р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів