За тиждень на Закарпатті проти поліомієліту імунізували майже 600 дітей

За тиждень на Закарпатті проти поліомієліту імунізували майже 600 дітей
Щоб не допустити поширення поліомієліту та убезпечити дітей від складних наслідків хвороби, в області проводять вакцинальну кампанію.

 

Голова облдержадміністрації Віктор Микита повідомив, що зараз триває перший раунд форсованої імунізації проти поліомієліту. Він передбачає щеплення дітей віком від 6 місяців до 6 років, які не отримали жодної дози вакцини або мають тільки одну. За словами Віктора Микити, протягом тижня у межах цього етапу в області інактивованою поліомієлітною вакциною (ІПВ) імунізували 599 дітей, що становить 5% від запланованої кількості. Перше щеплення отримали 338 осіб, інші ж 261 – другу дозу вакцини.

Найбільше щеплень – 146 – зробили в Хустському районі. Понад 30% від плану за 1 дозою вакцини виконали Мукачівський ЦПМСД, а Вільховецький Центр досягнув 25% за другою ІПВ.

«Зараз Закарпаття у достатній кількості забезпечене необхідними препаратами, батькам тільки потрібно повідомити сімейного лікаря про бажання щепити свою дитину. Пам’ятайте, імунізація – єдиний спосіб захистити молодше населення, адже ліків від цієї недуги не існує. Ми продовжуємо працювати у напрямку нарощення кількості щеплень, аби поліовірус не поширювався і не вражав дітей», – підкреслив очільник краю.

Імунізація проти поліовірусу відбувається із залученням закладів охорони здоров'я області, які надають первинну медичну допомогу та уклали договір з НСЗУ за пакетом медичних гарантій «Первинна медична допомога».

Закарпатська ОДА

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

08 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів