Закарпатець фінішував у топ-15 у комбінації на Олімпіаді-2022 з гірськолижного спорту

Закарпатець фінішував у топ-15 у комбінації на Олімпіаді-2022 з гірськолижного спорту
Іван Ковбаснюк встановив ще один з найкращих результатів на Олімпіаді.

 

Україна вдруге в історії змогла фінішувати у топ-15 у дисципліні гірськолижного спорту на Олімпіаді-2022 - комбінації. Іван Ковбаснюк посів 14-е місце.

Ковбаснюк втретє виходив для виступів на Олімпіаді-2022. Спочатку український гірськолижник взяв участь у даунгілі, фінішувавши з найкращим результатом в історії України на Зимових Олімпіадах - на 33-й позиції. А у супер-гіганті українець показав найкращий результат за 20 років, посівши 32-е місце.

У комбінації Ковбаснюк мав виступити у двох дисциплінах - даунгілі та слаломі. І мав шанси на потрапляння у топ-20: на старт вийшли лише 29 гірськолижників.

Ковбаснюк показав 21-й результат у швидкісному спуску, випередивши трьох опонентів. Ще ж три лижники не фінішували, проїхавши ворота, тож українець мав можливість потрапити у топ-20.

Шанси на топ-20 Ковбаснюка стали вищими після того, як ще два лижники - чех Ян Забістран та француз Алексіс Пінтуро закінчили свої виступи у слаломі, не фінішувавши. Тож, Ковбаснюку потрібно було лише зберегти перевагу над переслідувачами і самому фінішувати, щоб потрапити навіть у топ-15.

Перед виступом Ковбаснюка ще п'ять лижників не фінішували, тож завдання українця для потрапляння у топ-15 полягало у тому, щоб просто доїхати до фінішу.

З цим завданням Ковбаснюк впорався. Українець без ризику проїхав слалом, і посів підсумкове 14-е місце.

Олімпійським чемпіоном у комбінації став австрієць Йоганнес Штрольц. У швидкісному спуску він показав четвертий результат, проте завдяки найкращому виступу у слаломі та помилкам опонентів випередив усіх суперників.

Гірськолижний спорт. Комбінація (чоловіки)

  1. Йоганнес Штрольц (Австрія) 2:31.43
  2. Александр Аамодт Кільде (Норвегія) +0.59
  3. Джеймс Кроуфорд (Канада) +0.68

...

  • 14. Іван Ковбаснюк (Україна) +13.00

Результат Ковбаснюка - другий найкращий в історії на Зимових Олімпіадах. Лише Миколі Скрябіну у 1998 році вдалося фінішувати з кращим результатом у комбінації - 12-е місце.

Найкращі результати України на Олімпіаді-2022 в особистих турнірах

  • Юлія Джима (біатлон, індивідуальна гонка) - 10-е місце
  • Ірина Петренко (біатлон, індивідуальна гонка) - 11-е місце
  • Іван Ковбаснюк (гірськолижний спорт, комбінація) - 14-е місце

Хто такий Іван Ковбаснюк

  • 28-річний український гірськолижник, представник Закарпатської області.
  • Для Ковбаснюка Олімпіада-2022 - друга у кар'єрі. У 2018 році він виступав на Іграх у Пхьончхану, показавши найкращий результат саме у швидкісному спуску - 49-е місце.
  • Ковбаснюк - учасник п'ятьох чемпіонатів світу з гірськолижного спорту. Найкращий результат українець показав на останньому чемпіонаті світу у 2021 році - 30-е місце у слаломі.
  • У сезоні 2021/22 найкращим результатом Ковбаснюка на рівні Кубка Європи є 59-е місце у даунгілі.

Суспільне спорт

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів