В Ужгороді за два дні для військових приготували 300 півлітрових банок з тушкованим м’ясом

Тушковане м’ясо консервують у школі №12 в Ужгороді. Роблять це 15 людей — як місцеві жителі, так і вимушені переселенці. Про це Суспільному розповіла волонтерка Йолана Лебедєва.
Готують в приміщенні шкільної їдальні другий день. За цей час вони законсервували 300 банок тушкованого м’яса. Їх передадуть українським військовим. Допомогти приготувати тушковане м’ясо прийшли Ольга та Віталій Сільничі. Вони вимушені переселенці з Києва.
"Ми з дружиною долучилися до волонтерського руху тут на Закарпатті і сподіваємося, що ми принесемо чимало користі для наших бійців, щоб їм було смачно і вони розуміли, що про них турбується вся Україна", — розповів чоловік.
Ольга каже: "Вона тушиться десь 4 години, потім закатуємо в баночки, і до бійців наших".
До теми
- Прийшли понад 200 людей: у Закарпатській обласній станції переливання триває місячник донорства крові
- Сьогодні - Різдво Іоана Предтечі, або Івана Купала
- Жива історія: на Закарпатті досі працює автентичний водяний млин
- Майже 200 тисяч експонатів у понад 40 експозиційних залах у фондах обласного краєзнавчого музею
- В Ужгороді водій автобуса веде блог про свою роботу
- "Танець життя та смерті": на річці Тиса можна було спостерігати унікальне природне явище
- «Не ризикуй життям — повідомляй в СБУ»: стендап-комік Василь Байдак звернувся до української молоді в рамках кампанії «Спали» ФСБшника»
- Єдиний в Україні: пілотний проєкт підтримки військових після фронту працює для 128-ї бригади
- В лікарнях Ужгорода та області — дефіцит донорської крові 1-, 3+ та 4+ групи
- На Закарпатті відбувся колоритний фестиваль коломийок
- 83% закарпатських угорців підтримують вступ України до ЄС
- Завтра розпочинається Петрів піст: як тримати його правильно?
- Мить, яку варто побачити: в горах Закарпаття квітне червона рута
- «Гладіатори» в ужгородському замку запрошують постріляти з лука
- Діти Донеччини відправились на відпочинок та реабілітацію в Карпати
- Які країни повертаються до контролю і що важливо знати мандрівникам
- Ужгородські школярі – серед найкращих на Всеукраїнському заході «Швидше, вище, сильніше – разом!»
- Як заморозки вплинули на урожайність у краї?
- Сьогодні — Свята Трійця: що варто знати про Зелені Свята
- Лавандова Гора в Перечині зацвіла: сезон 2025 року вже відкрито
До цієї новини немає коментарів